Concurs foto-haiku: Orașul

Comunitatefoto.ro şi Asociaţia „Bucureştiul Meu Drag” , la ideea Ioanei Dinescu, psiholog si autor de haiku (Clubul Român de Haiku), lansează pe 15 noiembrie o provocare pe cât de dificilă pe atât de spectaculoasă şi UNICĂ: Oraşul în haiku-uri ilustrate!

Așa sună primul paragraf al comunicatului de presă care anunță un concurs de fotografie extrem de interesant.  Este vorba de ceva mult mai diferit decât ceea ce ați putut vedea până acum. Ce presupune acest concurs? Aveți la dispoziție 137 de haiku-uri din care trebuie să alegeți unul pe care să-l asociați unei fotografii.

Se aseamănă destul de mult cu ideea poegrafiei, însă aduce în prim plan cultura japoneză, haiku-urile reprezentând o formă a liricii japoneze alcătuită din câte trei versuri, acestea având 5, 7, respectiv 5 silabe. Puteți găsi haiku-urile aici.

Vă puteți înscrie fotografiile până pe 9 decembrie 2011, iar pe 21 decembrie 2011 vor fi anunțați câștigătorii. Premiile sunt de asemenea foarte interesante. Primele trei locuri vor câștiga un album foto personalizat, iar cele mai bune 35 de fotografii vor fi expuse la vernisajul organizată alături de Asociația ”Bucureștiul Meu Drag”, la începutul anului 2012, în ianuarie.

Mai multe detalii despre concurs puteți citi aici, loc în care vă și puteți înscrie, sau la Alex pe blog. Mult succes!

Foto-Haiku: Orasul - Concurs noiembrie 2011

3 comments
  1. Mie mi-a placut foarte mult ideea cu poegrafia, dar asta parca e si mai interesanta. Si asta din cauza faptului ca haiku-ul nu este un gen usor de digerat, plus ca exista n posibilitati de interpretare, iar acest lucru va face ca surpriza alaturarii unei fotografii pentru un haiku sa fie foarte mare. Can’t wait!

  2. haikul este o poezie care induce o atmosfera, lasand pe cel ce o citeste sa o completeze cu propriile idei
    fotografia pentru haiku nu reda in totalitate cuvintele din poezie, doar o completeaza aducand un plus poeziei…lasand privitorului cale libera sa viseze
    un fotohaiku e un trio: poet, fotograf si privitor…si toti trei au de castigat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *