Cozonac, pască și ouă roșii pentru noi, dar pentru ei?

Asta e probabil una din perioadele aglomerate ale anului în care se cumpără alimente în cantități uriașe în toată țară și fiecare familie pune un accent destul de mare (prin prisma obiceiurilor, tradițiilor) pe gătitul unor bucate specifice sărbătorii Pascale. Mâncăm cozonac, pască sau ouă roșii. Suntem sănătoși și fericiți pentru că avem ce pune pe masă.

Noi. Dar ei?

Peste un milion de copii sub 5 ani (un milion! sub 5 ani! realizați câți copii și câte persoane sunt, în mod real, în aceeași situație?) suferă de subnutriție severă sau, mai pe românește spus, de foamete. Asta se întâmplă în regiunea Sahel din Africa. În afară de acești copii, mai sunt supuse alte 14 milioane de persoane aceleași suferințe.

Ce putem face?

UNICEF a lansat pe 12 aprilie campania online de strângere de fonduri “Foamete în regiunea Sahel”, campanie prin intermediul căreia se pot dona direct, prin procedee securizate, sume pentru cei un milion de copii care nu au ce manca (fără să se exagereze absolut deloc). UNICEF estimează că ar fi nevoie de circa 100$ pentru salvarea vieții unui singur copil.

Și dacă asta nu v-a făcut să înțelegeți despre ce e vorba, priviți fotografia de mai jos.

Foamete în regiunea Sahel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *