Critica fotografică din România

Discutam în urmă cu câteva zile cu mai multe persoane pasionate de fotografie despre locuri (bloguri sau siteuri) din România unde pot posta fotografii şi pot primi critică constructivă.

Am rămas plăcut suprins. De ce? Pentru că multe persoane nu apelează la astfel de metode pentru a evolua. Mulţi aleg calea cea mai simplă, aceea de a practica în continuu fără niciun fel de obstacol.

E şi asta o variantă de evoluţie, însă e mult mai uşor atunci când primeşti critica unor persoane avizate, sau cu foarte multă experienţă în domeniu.

Iată care sunt principalele locuri din România unde puteţi primi critică fotografică.

Softpedia Forum – Critică foto

Probabil cu toţii aţi auzit de forumul Softpedia. Fie că l-aţi folosit în alt domeniu, fie că doar l-aţi vizitat. cu siguranţă măcar o dată v-a fost de folos.

Ei, pe Softpedia există şi o arie dedicată fotografiei. Aici puteţi primi sfaturi în cazul în care doriţi să achiziţionaţi sau să vindeţi diverse produse, puteţi primi răspunsuri la întrebări, şi puteţi, cel mai important, să primiţi critică fotografică de calitate.

Nu trebuie să vă temeţi însă de faptul că s-ar putea ca fotografiile voastre să nu fie bune deloc şi să fie desfiinţate de ceilalţi utilizatori. Aşa veţi învăţa, aşa veţi evolua.

Nikonişti – Forum – Galerii

Forumul Nikoniştilor din România vă oferă o gamă largă de categorii în care vă puteţi posta fotografiile. Aici veţi găsi pasionaţi de fotografie şi fotografi profesionişti dispuşi oricând să vă ajute.

Forumul vă pune la dispoziţie şi o zonă în care puteţi cere sfaturi tehnice şi o arie în care puteţi discuta şi găsi teste pentru orice gama de aparate şi accesorii Nikon.

Postând regulat pe forum veţi primi ajutorul de care cu siguranţă aveţi nevoie. Veţi învăţa în timp ce e bine şi ce e rău la o fotografie, veţi învăţa să vă autocriticaţi şi să vă selectaţi cele mai bune lucrări.

Bad or good – Site

Comunitatea creată pe Bad or good este probabil una dintre cele mai mari din domeniul fotografiei din România. Site-ul, unul foarte complex, vă oferă un loc de galerie unde să vă uploadaţi fotografiile, vă oferă posibilitaeta de a vota, comenta şi critica alte fotografii, şi posibilitatea de a vă înscrie în concursuri.

Sistemul pe baza căruia a fost realizat site-ul este unul foarte interesant şi foarte bine pus la punct, având acces rapid la oricare din meniurile menţionate mai sus.

Bad or good poate fi asociat cu arhicunoscutul DeviantArt, doar că la un nivel mai mic.

Vă invit acum la o dezbatere.

Postaţi fotografii pe forumuri de critică foto?

Consideraţi utile astfel de forumuri?

16 comments
  1. Softpedia este un loc unde sunt foarte multi frustrati, sunt si cativa fotografi a caror munca o admir, dar in principiu prefer sa stau deoparte de comentarile de acolo.
    Daca imi permiti ar mai fi visualart.ro unde este de asemenea fotografie si unde criticile sunt foarte acide si te desfinteaza imediat, dar sunt foarte corecte si ai de invatat.

    1. Şi pe Softpedia şi pe Nikonişti primeşti critică bună întotdeauna. Bine, oameni frustraţi sunt peste tot, asta ţine de caracterul lor, însă nu li se pot contrazice calităţile artistice. 🙂

  2. Eu foloseam foarte des Softpedia însă de la un timp am început să postez mai rar. Din lipsă de timp şi pentru că uneori uit.

    Oricum, după cum am mai zis, critica, atât timp cât este constructivă, trebuie să fie bine primită. Cu toţii mai avem de învăţat.

  3. Bad or good e naspa. In general primest comentarii de genu “vot” si atat. Pai asta e critica man? si acum vb de peste 80-90% din cazuri 😉

  4. numai eu nu am noroc pe softpedia?foarte rar primesc o parere. la inceput se mai “oboseau” sa imi zica cateceva dar de la o vreme zici ca is singur pe acolo 😐 pe nikonisti la fel singurul care imi place momentan e badorgood.ro . osa mai incerc acuma sa vad pe visualart 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *