Cum arată România ta de 10?

De fiecare dată când ajung într-un loc din țară în care n-am mai fost mă simt tare fericit. Săptămâna trecută am fost în munții din Vrancea și Buzău. Nu mai fusesem acolo și-am fost tare bucuros să descopăr încă o zonă frumoasă a țării. Și tare fericit aș fi dacă aș reuși să merg măcar o dată pe lună în câte un loc nou din țară. Pentru că sunt o mulțime. Trebuie doar să ne rezervăm timp și să fim deschiși să le găsim.

Să vă povestesc ceva despre orașul meu natal. Odorheiu-Secuiesc e un oraș mic. Îl traversezi cu mașina în 10-15 minute, și pe jos în maxim o oră. Dacă pui aparatul la ochi și începi să fotografiezi într-o după-masă reușești să faci un album cu toate locurile importante din oraș. Aproape 4 ani am fotografiat zi de zi în Odorhei și îmi era greu să descopăr un loc pe care nu-l știam într-un oraș atât de mic. Și după atât de mult timp.

Dar s-a întâmplat în toamna aceasta, când am mers un weekend acasă și-am vrut să fac câteva peisaje în culorile specifice anotimpului. N-au trecut mai mult de două minute de când am ajuns în centrul orașului și-am găsit o perspectivă din care nu-l mai fotografiasem până atunci. Și-a ieșit fotografia următoare.

toamna-in-harghita-6

Încă o dovadă că se poate să găsești frumosul chiar și-ntr-un loc pe care-l știi de-o viață. Motiv pentru care vreau să vă invit să-mi arătați cum este…

România voastră de 10!

Sunt sigur că aveți fotografii făcute în locuri frumoase din țară. Uitați-vă prin ele și alegeți un singură. Care să vă placă cel mai mult. Și care să aibă în cadru un „1”, „0” sau un „10” făcut natural, cum vedeți în fotografia de la începutul articolului. O încărcați în aplicația România de 10 și îi adăugați cealaltă cifră (dacă nu aveți deja numărul complet) ca să formeze „10”-le. Fotografia voastră are șansa să fie prezentată într-o expoziție foto ce va avea loc în București în 2015. 10 fotografii dintre cele încărcate vor fi alese cele mai bune!

Mă bucur mult de inițiativa OMV Petrom. Avem multe locuri frumoase în țară. Avem mulți oameni care ne inspiră. Avem ce arăta. Trebuie doar să transmitem toate aceste valori mai departe, în așa fel încât să le arătăm și celor mai puțin optimiști cât de mult ne putem mândri cu țara noastră. Pentru vă avem cu ce!

Eu am ales în continuare o serie de 10 fotografii pe care le-am făcut de-a lungul timpului la noi în țară. Unele-s făcute în locuri cunoscute, altele mai puțin. Cert e că toate ne arată România de 10!

Întră și tu în aplicație și arată-ne România ta de 10!

romania-de-10-1 romania-de-10-2 romania-de-10-3 romania-de-10-4 romania-de-10-5 romania-de-10-6 romania-de-10-7 romania-de-10-8 romania-de-10-9 romania-de-10-10 romania-de-10-11

5 comments
  1. Ce bafta am si io! N-am 18 si nimeni din familie nu vrea sa puna fotografia pentru mine, ca cinca “nu ma bag eu la prostii pentru copii” poate cand se mai face ma bag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *