Cum filmează Nikon D600?

În urmă cu două săptămâni testam noul model full-frame al brandului Nikon și anume D600-le – mulțumesc Nikoniști. Un aparat în format full-frame, foarte compact, cu un senzor de 23.4 megapixeli care este capabil să filmeze full HD cu 30 de cadre pe secundă și HD cu până la 60 de cadre pe secundă. De asemenea are și o funcție de timelapse care permite realizarea unei secvențe finale redate full HD, la 1080p, având posibilitatea de a regla fiecare parametru.

Filmarea full HD în diverse condiții

M-am ferit să realizez filme la diverse sensibilități ISO sau în anumite situații dedicate. Am realizat în schimb un film în timp ce mergeam cu mașina (cu un sistem improvizat de stabilizare). Am încercat să merg cât de constant am putut. Atunci când am filmat era ora apusului, iar pădurea prin care am trecut a solicitat destul de mult aparatul, ținând cont de diferența de luminozitate de la intrarea și ieșirea din aceasta.

Am filmat în modul prioritate-diafragmă cu sensibilitate ISO aleasă automat de aparat. Eu unul sunt foarte mulțumit de rezultat, ținând cond condițiile în care a fost realizat clipul. Am folosit obiectivul Nikkor AF-S 50mm f/1.8 G la f/8 pe Nikon D600. Iată filmarea. :- )

Timelapse full HD

Am fost plăcut suprins de funcția de timelapse de pe Nikon D600. Poți regla cam tot ce ai de reglat la un timelapse – intervalul de declanșare, câte cadre, pentru cât timp, urmând să îți arate exact timpul necesar realizării fotografiilor și durata clipului pe care îl veți obține. Partea frumoasă e că rezultatul e un filmuleț full HD cu un aspect foarte fluid. Cel puțin eu asta înțeleg din secvențele de mai jos. Am realizat timelapse-ul cu același obiectiv.

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *