Duster, noul model al mărcii Dacia

În primăvara acestui an firma autohtonă producătoare de maşini cu un succes din ce în ce mai mare pe piaţa autovehiculelor destinate oamenilor cu venituri medii, Dacia, a lansat un nou model, Duster.

Acest nou SUV pe nume Duster s-a lansat deocamdată în Europa, Turcia, Algeria şi Maroc iar din iunie se va lansa sub marca Renault în Ucraina, Orientul Mijlociu şi Africa.

Expansiunea acestui nou model va continua şi în anul 2011 când va fi lansat şi în ţările din Golful Persic, Brazilia şi Rusia, tot sub denumirea franceză, Renaul.

Dacia Duster este disponibilă în versiunile 4×2 şi 4×4 (tracţiune integrală) cu o motorizare pe benzină, având o capacitate cilindrică de 1.600 centimetrii cubi şi 110 CP, dar şi alte două motorizări diesel.

Variantele diesel vor avea o capacitate cilindrică de 1.500 centimetrii cubi alături 85 CP, repsectiv 105 CP.

Acest nou model are un consum redus de carburand iar emisiile noxelor de dioxid de carbon vor fi sub 140 de grame pe kilometru.

În versiunea de serie Dacia Duster beneficiază de două airbag-uri frontale şi centuri de siguranţă în trei puncte, fiind disponibile însă şi alte versiuni cu încă două airbag-uri laterale pentru pasagerii din faţă.

Acest nou model se înscrie în clasa SUV-urilor de dimensiuni destul de mici, având doar 4,3 metri lungime şi 1,82 lăţime.

Producătorii vor oferii acestei noi maşini marca Dacia o garanţie de trei ani sau de 100.000 de kilometrii.

16 comments
  1. Masina este peste Logan, ca design, deci un pas in fata. Cel mai mult imi place cum a iesit penultima poza, cea cu picaturile de apa.

  2. Eu nu inţeleg o chestie : o maşină de spălat amărîta de 1.000 lei are 5 ani garanţie la cuvă iar Duster-ul de 15.000 euro are doar 3 ani garanţie? Bai, asta e bataie de joc ! Mă simt jignit !

  3. Ca sa nu mai zic că maşina nu are personalitate.Culoare nu i se potriveşte deloc.Un SUV elegant ar trebui să fie (în opinia mea) negru, bleumarin sau gri-şobolan.Dar alba???

  4. Foarte tari pozele… cel mai tare mi-a placut in prima in care pari sa fi pozat o macheta la scara redusa a dusterului ! asta e impresia mea…

  5. duster… dar acelasi motor slab de logan :cel 1.5 ( 1500 cmc) e dCI pe motorina (fiind mai avantajos la demaraj si la consum) iar cel de 1.6 (1600cmc) e MPI pe benzina… practic caroseria schimbata :))) in rest pretul e un pic cam mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *