Fiecare dintre noi e un ambasador, unul al României!

Romanians are smart

Romanians are smart

Știți unde e realizată fotografia de mai sus? Dacă vă spun că la noi în țară, mă credeți? Ar trebui! Am făcut această fotografie anul trecut, pe Transalpina, unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din România. Și e și accesibil. Poți să ajungi acolo pe jos, cu bicicleta sau cu mașina. E un drum ca orișicare altul, dar un drum care te duce la peste 2000 de metri altitudine. Te duce cu capul în nori. La propriu!

Acum întrebarea mea e următoarea. Câți dintre cei care ne vizitează țara știu de acest loc? Câți dintre noi, cei care trăim aici, știm de el și l-am văzut? Din păcate nu avem numere mari la niciuna dintre întrebări. Dar e ok, așa începe totul, ținând cont că Transalpina e un traseu deschis relativ recent. Și totuși, ce putem face noi, ca simpli oameni, să îl aducem în centrul atenției?

E simplu! Dacă eu, sau tu, care am vizitat Transalpina măcar o dată, publicăm o fotografie pe internet, un articol pe blog, dăm un mesaj pe Facebook sau pe Twitter, le zicem prietenilor noștri, deja am făcut ceva. E suficient să audă 10 persoane de la noi. Poate că din 10 una va merge acolo și va spune la fel, mai departe. Și tot așa.

În ton cu această idee se regăsește campania Românii sunt deștepțicampanie care are ca scop conștientizarea valorilor pe care le avem noi ca țară și ca popor. Și să știți că sunt enorm de multe, trebuie doar să le identificăm, să le arătăm tuturor și să ne mândrim cu ele. Pentru că, așa cum vă ziceam, noi suntem ambasadorii propriei noastre țări. Poate veți spune că nu suntem suficient de mulți sau suficient de puternici. Atât timp cât ne dăm interesul și chiar credem în valori înseamnă că suntem capabili să facem o mulțime de lucruri.

Cum te poți implica în campanie? E simplu. Sunt convins că ai cel puțin o fotografie dintr-un loc frumos din România. Sau o poveste frumoasă de spus despre țară noastră. Sau un filmuleț de publicat. Și, ca să se răspândească lucrurile frumoase despre românia, folosește și tagul romanians are smart. Poți adăuga eticheta pe Facebook, Twitter, Youtube sau pe blogul tău. Sau poți posta chiar pe site-ul www.romaniisuntdestepti.ro.

Și, acum, vă mai arăt câteva fotografii de pe Transalpina. Așa-i că e un loc minunat? :- )

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *