Firmware update la Nikon D7000 și D5100

Nikon a anunțat ieri două noi update-uri pentru D-SLR-urile D7000 și D5100. Primul menționat se află deja la un al doilea update, primul rezolvând într-o mare măsură problema pixelilor încinși (hot pixels), acum trecându-se la A1.02 și B1.03. Modelul D5100 se bucură de un prim update la versiunea 1.01, update ce rezolvă o serie de mici probleme tehnice la nivelul softului.

Update Nikon D7000 (download de aici)

 •  A fost rezolvata o eroare care impiedica recunoasterea anumitor carduri de memorie.
 •  Urmatoarele probleme apareau cand selectorul de moduri era comutat de la U1 sau U2 al alt mod de fotografiere sau de la alt mod de fotografiere la U1 sau U2 cand alimentarea este oprita sau cand functia de masurare a expunerii era oprita (Masurare automata a expunerii oprita). Aceste probleme au fost rezolvate.- Uneori, se crea un nou dosar, desi dosarul curent nu continea inca 999 de fisiere si niciunul dintre fisiere nu era numerotat cu “9999”.
  – Numarul ramas de expunere nu se afisa conform specificatiilor din setari.
  – Setarea pentru Rolul cardului din fanta 2 se comuta intre Depasire, copie de siguranta si RAW Fanta 1- JPEG Fanta 2.
 • A fost rezolvata o problema care afisa in sectiunea Informatii acumulator din meniul de setare suficienta energie, chiar daca energia ramasa in bateriile AA din setul de alimentare multipla MB-D11 era scazuta.
 • A fost rezolvata o problema care nu permitea afisarea corecta a unei imagini salvate cand filmul se afisa in modul redare in timpul salvarii imaginii.
 • A fost rezolvata o problema care impiedica utilizarea corecta a butoanelor de marire si micsorare redare cand butonul de marire sau micsorare redare se utiliza in modul de vizualizare in timp real.
 • Mesajul afisat in timpul formatarii memoriei internet a transmitatorului fara fir WT-4 din Formatare memorie transmitator din Setari dispozitiv in Transmitator fara fir din meniul de setare a aparatului foto a fost schimbat din Finalizat in Memorie incorporata formatata.

Update Nikon D5100 (download de aici)

 • A fost rezolvata o eroare care impiedica recunoasterea anumitor carduri de memorie.
 • Cand se utiliza optiunea Culoare selectiva din meniul de retusare asupra unei imagini realizata cu optiunea de calitate setata la NEF (RAW)+JPEG si dimensiunea imaginii M sau S, culoarea marginilor imaginii nu se modifica. Aceasta problema a fost rezolvata.
 • Cand functia Masurare era setata la Masurare expunere prin matrice, modul de expunere setat la M (Manual), si expunerea HDR diferentiala setata la Auto, diferenta de expunere era setata la o valoare echivalenta cu 2 EV. Aceasta optiune a fost modificata pentru a permite ajustarea automata a expunerii diferentiale, pentru a se potrivi scenei.
Eu am făcut update-ul la Nikon D7000 și totul este în regulă. Modificările aduse îmbunătățesc cu siguranță modul de funcționare al aparatului! A se nota faptul că și înainte de update aparatul se comporta excepțional, aceste mici defecte nefiind evident vizibile de un utilizator entuziast al aparatului. ”Defectele” existente înaintea update-ului nu afectau modul de funcționare al aparatului.

Informațiile au fost preluate de pe site-ul oficial Nikonisti.ro

2 comments
 1. La cate chestii se pot busi la aparat, ma abtin. Oricum nu folosesc 5100-le ca un fotograf serios, deci nu am dat de problemele in cauza. Si, daca il busesc, raman cu o cutie de 1000 de euro 😀

  1. Eu în cei 3 ani de Nikon n-am întâlnit nicio problemă de soft. Că se mai întâmpla uneori să nu citească un card de memorie e altceva. Îl scoteam și băgam iar și în 5 secunde era gata. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *