Fotografie de eveniment cu Nikon D4

Fotografie de eveniment cu Nikon D4

Zilele acestea, în perioada în care datorită Nikoniștilor am avut ocazia să testez noul Nikon D4, am realizat o serie de fotografii la un eveniment în cadrul unui complex sportiv. Evenimentul supunea lansarea unui nou tip de antrenament, numit Alpinning, un antrenament asemănător alergatului, însă care se realizează pe o bandă specială acționată manual, prin forța picioarelor, fără ajutorul niciunui alt motor.

Am fost tare bucuros că am fotografiat cu Nikon D4 și 24-120. De ce? Sunt o mulțime de motive pe care aș putea să le enumăr, ținând cont de diferența uriașă dintre el și D7000, aparatul cu care fotografiez în mod obișnuit. Iată câteva lucruri care m-au încântat.

  • Ergonomia – accesul rapid la toate comenzile și modul în care se așează aparatul în mână sunt punctele forte. Poți fotografia foarte ușor atât în mod landscape, cât și portrait folosindu-te de grip, având posibilitatea de a regla rapid orice setare.
  • Sensibilitatea ISO – am fotografiat fără nicio reținere cu ISO 2500-3200 și am obținut rezultate care nu pot fi contestate din punctul de vedere al calității imaginii.
  • Viteza – la un eveniment în genul, sportiv, viteza e cuvântul cheie. Chiar dacă aici nu era un eveniment sportiv propriu-zis, tot era necesară rapiditatea pentru a surprinde anumite mișcări. Puteți vedea în fotografiile de mai jos asta. Viteza de focalizare și de fotografiere e excelentă!

Voi reveni zilele acestea cu un review al aparatului, axându-mă în special pe fotografia de eveniment și de natură. :- )

Fotografie de eveniment cu Nikon D4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *