Fotografie de produs și prezentare: Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 VR

Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 VR - Vedere generalăÎn luna aprilie a acestui an testam obiectivul Nikkor AF-S 24-120mm f/4 VR, un obiectiv all-around care, ajuns la mine, a fost etichetat de la inceput ca fiind un simplu all-around de care nu voi fi mulțumit. Până atunci nu prea agreeam acest gen de obiective, însă după ce l-am tesat pe acesta m-am îndrăgostit de el. Datorită Nikon România și SKIN Media am reușit să testez și obiectivul Nikkor AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 VR, un obiectiv all-around cu care poți realiza fotografii din aproape toate genurile fotografice.

Obiectivul avea ca destinație sigură excursia pe Ceahlău. Din păcate a trebuit să o amân până luni din cauza vremii care se pare că nu ținea cu niciunul din noi. Până atunci am realizat o serie de peisaje și fotografii într-o zonă destul de frumoasă de la marginea orașului, și un film care cu siguranță vă va încânta. Pe acestea le veți vedea însă mâine. Iată caracteristicile principale ale acestui obiectiv.

Caracteristici principale

 • Distanța minimă de focalizare este de 50cm. Am realizat însă fotografii la aproape 30cm de subiect și au ieșit foarte sharp. (le veți vedea mâine)
 • Sistemul de stabilizare, VR, devine foarte util mai ales când se fotografiază la 300mm, acesta putând fi setat în modul normal sau activ.
 • Există posibilitatea de a bloca zoom-ul la 28mm.
 • Se comportă foarte bine la peisaje, dar și la cadre realizate la 300mm, fotografiile rezultate fiind sharp și corecte din punct de vedere optic.
 • Diametrul lentilei frontale este de 77mm și pachetul include parasolarul HB-50
 • Zoom-ul total este de 10.7x tradus prin plaja focală de 28-300mm

Mai jos puteți vedea filmul de prezentare realizat cu ajutorul trepiedului Manfrotto 190X PROB (vezi review) și capului Manfrotto Photo-Movie (vezi prezentare, premieră). Urmăriți contul oficial de YouTube Nikonisti.ro pentru a vedea și alte astfel de clipuri.

Obiectivul poate fi achiziționat de la F64, SinPro Plus, FotoHobbyShop sau toți distribuitorii de produse Nikon.

15 comments
 1. Cat pe ce sa-mi dau suturi, ca tocmai am dat 400 de dolari pe “zoom”-ul de la D5100 (ala de merge de la 50 la 300 parca). La pretul asta insa cred ca tot mai OK ii sa schimb “lentilele”, decat sa dau atatia bani pe un “all round”, desi asta ar fi mai comod de purtat. Din pacate deja am investit prea mult 😀

   1. Mie nu-mi plac preturile, dar asta e, mi-am dorit DSLR, acum sa-l tin in brate si sa car 5 kile de ‘lentile’ dupa mine. Nu am testat inca zoom-ul, dar din ce am vazut prin curte aici misca bine. Maine ii fac pocinogul prin Manhattan, poate face niste poze mai decente 😀

    Partea nasoala cu aparatele astea ii ca te costa cam mult, mai ales cand nu esti fotograf sa traiesti din asta. Dar n-as reveni la sapuniera pentru nimic in lume

 2. pentru fotografia de eveniment ,nunta botez petreceri si peisaje care credeti ca e mai bun 18-200mm (2900 lei ) sau 28-300 (3900 lei ) ?

  1. Ar fi mai bun 18-200 că e mai wide și oricum nu aveți nevoie de 300mm. Eu aș lua însă și un obiectiv fix. Aș alege 35 1.8 pt. început, merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *