Fotografie din girocopter cu Nikon D700

Fotografie din girocopter cu Nikon D700

Vă ziceam acum ceva timp că am zburat pentru prima oară cu un girocopter datorită lui Lorand, un pilot excelent care înțelege perfect noțiunea de fotografie dintr-un astfel de aparat de zbor! În zbor, datorită prietenilor Nikoniști, am avut alături de mine un Nikon D700 şi un 24-120 f/4, un obiectiv despre care am scris deja atât de multe, încât sunt convins că v-ați dat seama de calitatea acestuia.

Să vorbim totuși de cum s-a descurcat D700-le în acest zbor. Ideea e că într-un astfel de aparat există vibrații și un geam care te desparte de lumea de afară. Fiind prima dată, am fotografiat prin geam, deci am prins fie reflexii, fie culori ciudate, pe care am reușit totuși să le evit prin corectarea temperaturii de culoare.

Fiind vorba de rapiditate și acuratețe, aparatul s-a descurcat excelent. A fost peste așteptările mele, cu siguranță. Mi-a plăcut enorm de mult faptul că viteza de focalizare și timpul extrem de scurt în care se realizează toate setările. Am reușit să modific în câteva secunde absolut toate setările, fără ca măcar să iau ochiul de pe vizor. Poziționarea butoanelor asigură un mare plus aparatului.

Dacă în unele fotografii pare că sunt făcute dintr-un punct de stație prea jos, chiar așa e. Girocopterul e excelent prin faptul că poate să zboare extrem de aproape de sol. Și asta îți poate oferi de multe ori o perspectivă minunată! : -)

Fotografie din girocopter cu Nikon D700

4 comments
    1. Da, dar nu foarte mult din păcate. 24-120 e foarte bun și s-ar putea apropia foarte mult de 24-120, neajungând însă chiar la calitatea acestuia. Totuși, se apropie destul de mult de 24-70. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *