Fotografii close-up cu Nikon D600

Close-up - Nikon D600

Poate nu e Nikkor AF-S 50mm f/1.4 G obiectivul ideal pentru fotografii close-up, dar totuși am zis să încerc. Pus pe Nikon D600, obiectivul face o treabă minunată. De fapt, împreună fac perechea excelentă. Chiar mă gândeam zilele acestea, dacă ar fi să am un D600, acesta ar fi obiectivul pe care l-aș ține cel mai des. Pe formatul full-frame devine suficient de wide pentru fotografia de stradă și peisaje, dar și suficient de tele pentru potrete. Și la portrete face o treabă excepțională!

Până la următoarele fotografii, vă las cu acestea. Am fotografiat în lumină normală, puternică, directă a soarelui, în contralumină, în umbră sau la lumina unor becuri de pe stradă. Rezultatele au fost, întotdeauna, așa cum mă așteptam. Și țineți cont de faptul că toate fotografiile au fost realizate la f/1.4, ceea ce spune multe, zic eu. Vă zic sincer, am probat și obiectivu pe D7000 și rezultatele nu sunt deloc aceleași. Cine îl compară pe D600 cu D7000 nu face o treabă chiar ok. Asta apropo pentru că am văzut în ultimele zile mai multe astfel de comparații. Mulțumesc Nikoniști pentru oportunitatea de a testa kit-ul! :- )

Close-up - Nikon D600

9 comments
 1. Pai n-ai cum sa compari un FX cu un DX decat poate din punct de vedere al body-ului si al designului acestuia… sunt senzori diferiti, generatii diferite, categorii diferite de aparate si e absolut normal ca din punct de vedere al calitatii imaginilor D600 sa fie in avantaj…

  1. Da, exact așa mi se pare și mie corect. Dar nu știu cum s-au gândit unii, dar au început să le compare. Citisem chiar ieri două astfel de articole pe site-uri din state..

 2. Ce face un ff cu un 50 1.4 . Scoate un bokeh minunat, de toata frumusetea. Pacat ca are un scor cam maricel. Si multi cand vad pretul lui, se duc cu gandul la D800. Acuma depinde de fiecare ce vrea. D600 este un ff intr-un corp compact, D800 este the big brother care si el la randul lui face minuni.

   1. Am testat si acuma o ora d600…. Ce pot zice e pt nunti sau evenimente e foarte foarte bun. Chiar am ramas surprins cat de bine se misca si ce plusuri are fata de D7000.

     1. Minusuri față de D7000 nu are, dar are multe plusuri. E un ff care-mi place mult. Cu obiectiv 14-24 nano crystal face minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *