Fotografii de produs și prezentare: Nikkor AF-S 50mm f/1.8 G

Nikkor AF-S 50mm f/1.8 GTimp de câteva zile mă voi bucura alături de noul obiectiv Nikkor AF-S 50mm f/1.8 G, primul obiectiv (cu această focală) cu motor de focalizare încorporat de la Nikon. Mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru posibilitatea de a testa acest obiectiv. Înainte de a vi-l prezenta și a vă spune primele impresii trebuie să știți că obiectivul acesta și cel vechi, 50mm f/1.8 AF-D nu sunt concurente! Fac parte din două clase diferite, atât de preț cât și folosință. De aceea nu le voi compara într-o prea mare măsură.

Noul obiectiv lansat vine în ajutorul fotografilor ce dețin D-SLR-uri entry-level, având acum parte de clasicul obiectiv însă cu motor de focalizare încorporat (AF-S). Astfel, dacă aveți D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D5100 veți putea focaliza cu acest obiectiv. Zilele următoare va veni și review-ul, deocmandată vă prezint un clip de prezentare generală (realizat cu Nikon D7000 și vechiu 50 1.8) și fotografiile de produs.

Care sunt primele impresii?

  • Focalizează destul de repede și silențios (SWM – Silent Wave Motor)
  • Este solid și se simte foarte bine pe D7000
  • Bokehul este foarte plăcut (nu am apucat să îl testez în prea multe situații)
  • Focalizează rapid și în live-view, lucru de apreciat
  • Îmi lipsește într-un fel inelul de diafragmă (clasa G nu are inel) când fotografiez cu obiectivul întors
  • Faptul că nu are o parte mobilă care să mărească lungimea obiectivului atunci când focalizează e un avantaj

Obiectivul se poate achiziționa la prețul de 899 RON de la F64, SinPro Plus, FotoHobbyShop etc. Nu uitați de concursul de fotografie(vezi câștigătorii) și de concursul aniversar la care puteți câștiga 5 tricouri în ediție limitată și 10 cărți scrise de mine!

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *