Lasă-te condus de senzații

Noul Peugeot 308

Astea au fost primele cuvinte pe care mi le-a adresat noul Peugeot 308 înainte să mă urc în el. Mă cam grăbeam și am trecut cu vederea mesajul. Nu i-am dat importanță. Mi-a venit însă în gând după câteva minute de mers cu mașina. Ok, ar fi trebuit să-i dau importanță de la început mesajului ca să nu mă surprindă imediat după. Dar m-a surprins într-un mod tare plăcut.

Responsabili de călătoria cu modelul proaspăt ajuns pe șoselele țării sunt cei din echipa Eurial Invest, cărora le mulțume și pe care-i puteți urmări și pe Facebook dacă vreți să fiți la curent cu ce face leul francez la noi în țară. 🙂

Noul model e total diferit de orice înseamnă un hatchback clasic. Total. Complet. Cum vreți să-i spuneți. Exteriorul arată foarte bine. Liniile de pe capotă, farurile, oglinzile, stopurile de pe spate, jantele, toate contribuie la oferirea unui aspect plăcut și parcă destul de agresiv mașinii. E frumoasă din exterior, iar când o vezi dintr-o dată în oglinda retrovizoare conștientizezi mai bine asta.

Trecând la interior te întâlnești cu cea mai evidentă schimbare. Adio butoane. Adio tot felul de rotițe. Ai parte de cel mai simplu interior (cred), dintre toate care sunt în momentul de față. Un ecran cu touchscreen (care funcționează foarte bine) îți vine în întâmpinare pentru toate comenzile: sistemul de climatizare, audio, computerul de bord, toate sunt acolo. Și devin ușor de folosit de îndată ce te obișnuiești.

Îmbinând cele două părți obținem o mașină extrem de plăcută vizual. Dar nu se rezumă la asta. Și pe drum se ține foarte bine. De consum nu știu dacă mai are sens să pomenesc. Cu un condus destul de sportiv am scos 5.1 litri pe suta de kilometri, în contextul în care am făcut peste 800 de kilometri, din care vreo 200 doar în oraș. Cu un condus economic poți scoate lejer medii sub 5.

Vă voi povesti mai multe despre cum a fost drumul cu mașina într-un articol viitor cu altă serie de fotografii. Deocamdată vreau să vă arăt alte fotografii pe care le-am realizat cam la limită. Eram lângă Adjud și voiam să mai spăl odată mașina înainte de a o fotografia. Am intrat la un OMW cu spălătorie în regim de autoservire (pui fisa: 5 lei pentru trei minute, 10 lei pentru șase și îți speli mașina cum vrei tu), iar după 6 minute am avut mașina curată lună. Nici nu am plecat bine din benzinărie că am și oprit într-o parcare să o fotografiez în paralel cu apusul. Am avut puțintel noroc cu sincronizarea.

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

Noul Peugeot 308

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *