Mănăstiri și biserici ale Bucovinei și Maramureșului

Biserică din BistrițaExcursia Redescoperă România ale cărei destinații au fost Maramureșul și Bucovina ne-a oferit șansa și de a vedea câteva mănăstiri și biserici specifice zonei, ieșind însă din zona clasică a concepțiilor cu privire la vizitarea acestor obiective. Am avut ocazia de a vedea biserici din lemn și diferite mănăstiri cu adevărat speciale.

În momentul în care pășești în astfel de locuri și ținta ta nu e de a vizita cât mai multe mănăstiri sau biserici într-o anumită zi, te cuprind câteva senzații aparte. Nu trebuie să fii un om al bisericii sau un foarte bun creștin pentru a simți aceste lucruri. E ceva firesc, ceva de care avem parte cu toții măcar de câteva ori în viață.

În astfel de locuri poți găsi oaza de liniște necesară, poți găsi răspunsul câtorva întrebări ce țin de cunoașterea sufletului tău, te poți găsi pe tine. E bine ca măcat o dată la câțiva ani să ajungi în astfel de locuri și să stai pentru câteva clipe să … stai, pur și simplu, fără a te gândi la nimic altceva. Încercând să te detașezi puțin de la realitate azilnică ai ocazia de a vedea lucrurile altfel. E foarte interesantă o astfel de experiență.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *