Nikkor 40mm f/2.8 Micro, cel mai accesibil obiectiv macro

Nikkor 40mm f/2.8 Micro

De mult timp îmi doream tare mult să fotografiez cu noul Nikkor AF-S 40mm f/2.8 Micro, un obiectiv lansat anul trecut cu scopul de a acoperi gama entry-level și pe partea macrofotografiei. De ieri, preț de câteva zile voi macrofotografia cu acest obiectiv, mulțumită dragilor Nikonisti.

Din fotografiile pe care le-am realizat până acum am reușit să observ că se descurcă foarte, foarte bine! Am obținut fotografii sharp chiar și cu diafragma deschisă la maxim, am fotografiat fără nicio problemă în contralumină și l-am testat chiar și la fotografia de stradă. Am rămas plăcut surprins! Un relativ dezavantaj ar fi faptul că distanța de lucru (când ești la distanța minimă de focalizare) e foarte mică și, uneori, poate fi deranjantă. În rest, numai de bine până acum.

Iată caracteristicile principale ale obiectivului și câteva fotografii de produs mai aparte. Probabil că recunoașteți fundalul. E vorba de fotografia Pură simplitate realizată cu obiectivul inversat, o altă tehnică pentru macrofotografie. : -)

Caracteristici principale

  • Distanță minimă de focalizare de 16 centimetri. Distanța efectivă de lucru la 1:1 este de 3 centimetri
  • Diafragma minimă este f/36
  • Raport de mărire 1:1
  • Face parte din gama obiectivelor Nikkor G
  • Diametrul filtrului este de 52mm
  • Are motor intern de focalizare (aveți focalizare automată pe D40/60/3100/5100 și restul D-SLR-urilor care nu au motor intern de focalizare)
Nikkor 40mm f/2.8 Micro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *