Nikon Coolpix P510, un bridge cât un D-SLR

Nikon Coolpix P510

Și când zic cât un D-SLR nu mă refer la dimensiuni. Lansat în primăvara acestui an, Nikon Coolpix P510 dorește a fi un bridge capabil să imite calitățile unui D-SLR de tot. Și o face excelent! Datorită SKIN Media și Nikonisti, voi testa în perioada aceasta aparatul și, mai ales, voi profita la maxim de funcțiile acestuia filmând și fotografiind din Zbor peste Transilvania. Iată caracteristicile principale ale aparatului.

Caracteristici principale

  • Senzor de 16 megapixeli cu iluminare din spate, fiind capabil să ofere rezultate bune chiar și în lumină slabă și la sensibilități ISO de până la 3200. În realitate aparatul oferă o gamă ISO de la 100 până la 12800
  • Zoom optic de 42x (este momentam aparatul compact cu cel mai mare zoom optic din lume) acoperind o plajă focală, echivalent FX, cuprinsă între 24-1000mm. Un zoom optic uriaș, cu siguranță
  • Filmează full HD la 30 de cadre pe secundă, HD la 60 de cadre pe secundă și VGA la 120 de cadre pe secundă
  • Distanța minimă de focalizare este de 1 centimetru în modul macro
  • Viteza obturatorului e cuprinsă între 8 secunde și 1/4000s
  • Fotografiere în rafală cu până la 7 cadre pe secundă
  • Memorie internă de 90mb putând fi extinsă cu carduri SD sau SDHC

Până acum mi s-a părut că se comportă destul de bine aparatul. Mi-a plăcut tare mult viteza de focalizare, spre exemplu, și acuratețea cu care focalizează. E o diferență uriașă față de fostele camere din aceeași gamă. Să vedem cum se va comporta în continuare. Fotografiile sunt realizate cu Nikon D700, un aparat pe care, tot datorită dragilor Nikonisti, îl voi testa zilele următoare. Sunt absolut uimit de calitatea lui D700. E primul aparat full-frame cu care fotografiez mai mult timp și sunt minunat de cât de bine se poate descurca.

Puteți achiziționa Nikon Coolpix P510 la prețul de 1899 lei și nu uitați că până pe 15 mai puteți câștiga o mașină la concursul F64.

Nikon Coolpix P510

4 comments
  1. Arată foarte ok pentru un bridge, iar caracteristicile sunt dovadă că e un aparat foarte bun. Aștept să văd cum realizează filmele și fotografiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *