Nikon D4, dragoste la prima vedere

Nikon D4

Pregătindu-ne pentru al nouălea zbor al proiectului Zbor peste Transilvania și pentru un traseu cu totul și cu totul special, dragii Nikoniști, partenerii media, ne-au făcut o surpriză foarte plăcută, oferindu-ne noul Nikon D4 cu 24-120 f/4 VR G pentru fotografierea din avion. Eu unul am fost foarte, foarte vericit la auzul veștii. Totodată, pe lângă acest zbor, voi testa aparatul circa o săptămână. Sunt curios cât de ușor îmi va fi după să revin la al meu D7000. Dar asta e… momentul e important.

Înainte de toate, iată două dintre primele fotografii realizate cu el și cu obiectivul de mai sus. EXIF-ul e afișat în descriere. :- )

Nikon D4 - 24-120 - f/4, 1/250s, ISO 100

Nikon D4 - 24-120 - f/4, 1/250s, ISO 100

Acum să vă povestesc de primele mele impresii. E prima oară când fotografiez mai mult cu un D-SLR din gama profesională. Am mai fotografiat cu D3/D3s, dar doar câteva minute și nu suficient de mult pentru a observa diferențele. Ei, după câteva ore cu D4 pot spune că sunt fascinat. Specificațiile tehnice bănuiesc că le știți în mare, iar dacă nu vi le voi prezenta acum rapid.

Senzorul full frame de 16 megapixeli, alături de noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 3 oferă o calitate care te lasă fără cuvinte. ISO-ul nativ cuprins între 100 și 12800 te lasă să fotografiezi în aproape orice condiții fără să te gândești că s-ar putea să ai zgomot de imagine sau o calitate mai puțin bună, ba chiar mai mult de atât, și valorile HI1,2,3,4 vin cu o calitate surprinzătoare. Veți vedea zilele acestea câteva fotografii chiar și cu ISO 204.0800. Eu am rămas uimit!

Cele 51 de puncte de focalizare alături de motorul extrem de rapid și cu o acuratețe foarte bună fac o pereche excelentă. E o diferență uriașă între viteza de focalizare a lui 50 1.8 D pe D7000 și pe D4. Nu credeam că va fi atât de mare. Apoi viteza de fotografiere a aparatului e uriașă. Cu 11 cadre pe secundă și o memorie catche foarte mare, poți fotografia practic orice clipă. Ba chiar de 11 ori. :- D

Mai multe despre Nikon D4 puteți citi aici, pe Nikonisti.ro. Eu sunt în continuare fascinat. Abia aștept să descopăr fiecare funcție și să mă bucur de calitatea aparatului. Și abia aștept să îl urc la câteva mii de metri, o să fie interesant. :- )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *