Nikon lansează primul obiectiv macro DX f/2.8

Astăzi, 12 iulie 2011, SKIN Media (singurul importator Nikon din România) alături de Nikon România anunță lansarea unui nou obiectiv macro dedicat formatului DX. Spre deosebire de celelalte obiective lansate până acum, acesta este primul obiectiv DX cu diafragma de 2.8.

Nikkor AF-S DX 40mm f/2.8G

Acesta este numele complet al obiectivului lansat astăzi. Puteți citi aici articolul oficial prin care se anunță lansarea acestui obiectiv. Ce aduce nou acest obiectiv? În primul rând datorită diafragmei luminoase veți putea realiza și alte fotografii înafară de cele macro. Cu f/2.8 veți putea realiza portrete cu un bokeh frumos, iar cu cei 40mm fotografii în spații relativ mici.

Astfel obiectivul vizează mai multe genuri fotografice, punându-se accent în special pe macrofotografie. Distanța minimă de focalizare va fi de 16cm, iar raportul maxim de mărire va fi de 1:1. Iată ce declară Zurab Kiknadze, Product Manager Obiective, Accesorii si Software, Nikon Europe:

Acest obiectiv macro specializat va permite sa surprindeti detalii fine imposibil de surprins cu obiectivul standard din kit. Este o modalitate convenabila de a descoperi lumea fotografiei macro si este suficient de versatil astfel incat nu limiteaza fotografii la acest domeniu specific.

Din primele fotografii publicate (în articolul oficial) cu acest obiectiv se poate observa cu ușurință versatilitatea acestuia. Probabil acesta ar fi și unul dintre cuvintele de bază în definirea acestui obiectiv. Nikkor AF-S DX 40mm f/2.8G va fi disponibil în magazine începând din luna august a acestui an. Mai multe informații despre obiectiv puteți citi pe Nikonisti.ro.

Lansare AF-S DX Micro Nikkor 40mm f 2.8G

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *