E pasionat de fotografie, are talent și multă putere! Haideți să îl ajutăm!

UPDATE – 13:16 / 12 decembrie: Avem și un 18-55 + bliț SB-600. Mulțumim, Dan Constantinescu!

UPDATE – 13:00 / 12 decembrie: Am reușit datorită vouă! Vă mulțumim pentru tot! S-au strâns: un Nikon D3200, obiectiv 70-300mm, o geantă și un Dicționar de Termeni Fotografici. Suma de bani donată e de aproximativ 1.900 de lei (urmează să se actualizeze toate donațiile interbancare). O vom cheltui pe completarea trusei. În weekend îl vom anunța, îl vom ajuta să vină în București unde îi vom face surpriza. Poate reușim să facem și-o întâlnire foto, dar vă ținem la curent. Revenim cu finalul poveștii Mulțumim tuturor!

Fotografia pe care o vedeți e făcută de-un om pasionat, talentat și foarte puternic. E-o fotografie care spune o poveste. Nu are un aparat foto performant, dar are viziune și multă voință. Nu are internet acasă, dar merge la bibliotecă unde citește despre fotografie de prin cărți, ori conectându-se la internet pe calculatorul de acolo. Are multe fotografii care spun povești.

Însă acum a venit momentul poveștii lui. Situația face ca el să sufere de hipoacuzie profundă. Nu aude cu o ureche, iar cu cealaltă aude foarte puțin. Citește pe buze cuvintele rostite de oameni. Din cauza hipoacuziei nu are nici cum să lucreze. Sunt puține locuri de muncă pentru oamenii care suferă de hipoacuzie și greu de găsit.

Dar are voință mai multă decât mulți. Are pasiune mai multă decât o mare parte din tinerii care descoperă fotografia. Are putere. Când nu reușește ceva încearcă să se ajute singur. Nu-i este la îndemână să întrebe rapid pe cineva pe Facebook și gata, să rezolve situația. Nu. Descoperă singur. Sau descoperă soluțiile citind și căutând informații. Singur, fără să ceară ajutorul cuiva. Lucru tot mai puțin întâlnit.

E născut la începutul anilor 70 și e pasionat de fotografie încă din facultate când participa la concursuri.

Povestea lui am aflat-o de la Andreea Guțiu, care a susținut un curs foto recent și la care a participat și el. Din dorința de-al ajuta, Andreea i-a povestit mai departe lui Mihai Gagiu (tatăl Sarei care a inițiat o expoziție foto online cu vânzare ca să strângă bani pentru un implant cohlear – povestea o găsiți aici), care mi-a spus mie. Și-mpreună ne-am decis să-i facem o surpriză lui.

Tocmai de aceea nu-i spunem nici numele.

Vrem să îi facem cadou un aparat foto D-SLR de sărbători. Până de Crăciun dacă reușim. Dar avem nevoie de ajutorul vostru!

Ne gândeam la un D-SLR, fie el nou sau second hand, dar în stare bună, care să-l ajute să facă pasul următor.

Pentru asta am avea nevoie de 2.000 de lei, sumă de bani pe care sperăm să o strângem cu ajutorul vostru! Cam atât ar costa un D-SLR cu care să-și poată continua pasiunea și cu mai mult spor. Vrem să i-l luăm, apoi să ne vedem cu el și să i-l facem cadou.

Sigur se va bucura enorm și vă va mulțumi pentru întreg ajutorul. Cu fotografiile lui sigur ne vom mai întâlni pe viitor!

Începem donațiile astăzi. Primii 100 de lei i-am despus noi, au mai rămas, deci, 1.900. Contul în care-i strângem a fost deschis azi pe numele meu, iar datele sunt:

Asaftei Dragoș-Nicușor

RO69 RNCB **** **** **** (donațiile s-au oprit)

Deschis în LEI la BCR

Puteți trece orice descriere vreți la tranzacție. Contul e deschis doar pentru acum și aceștia vor fi singurii bani care vor intra în el.

Apreciem orice ajutor! Fiecare donație, fiecare distribuire a articolului contează! Mulțumim! Haideți să facem fericit un om cu adevărat pasionat de fotografie!

Vă rog să-mi confirmați printr-un comentariu sau mail la adragosphoto@gmail.com donația pe care ați făcut-o. Numele celor care au donat vor fi făcute publice în continuarea articolului. Dacă aveți un blog/site personal, lăsați și link-ul ca să-l pun alături de numele vostru. Dacă doriți ca donația să fie anonimă, e suficient să menționați asta într-un mail.

UPDATE – 12:37 / 12 decembrie

Vă mulțumim frumos tuturor! Am reușit să strângem suma propusă, sunt aproximativ 1.600 de lei (vom vedea suma exactă luni, când se vor actualiza toate transferurile interbancare) pe care-i vom cheltui pentru accesorii.

Avem deja și un obiectiv, un Nikon 70-300, donat de Cătălin Pomeanu.

Mulțumim: Alexandru CîrsteaAlex Parlog, Cristi Borbeli, Bianca Popa, Răzvan Opea, Sorin Dragomir, Dana-Alexandra Oprea, Ionuț Marcel, Cristina Țintă (mulțumim și pentru dicționarul de termeni fotografici), Cristi Borbeli, Alin Ștefan, Mirela Drăghita!

UPDATE – 21:16 / 11 decembrie

Minunată veste! Alexandru George donează un Nikon D3200! Banii donați de voi vor fi folosiți pentru completarea trusei: obiectiv de kit, obiectiv fix + accesorii, să îi oferim un pachet complet de pornire. Mulțumim mult! Fiecare bănuț pe care-l veți dona de acum înainte va fi folosit în acest scop.

UPDATE – 21:01 / 11 decembrie

Încă opt donații! Mulțumim tuturor: Liana SitveanuȘtefan NechitaRadu DumitrescuBogdan ȘerbanVlad Eftenie, Cristian Șarpe!

UPDATE – 14:21 / 11 decembrie

Am ajuns la șapte donații. Mulțumim frumos tuturor: Alin MilitaruAlin Popescu, Gina Buliga, Ștefan Rotaru, Sabina Cornovac-Mihăilă!

UPDATE – 12:26 / 11 decembrie

Avem prima donație. Mulțumim, Loredana Pricopie! Și a doua! Mulțumim, Dacian Chiorean!

7 comments
  1. Am un DSLR pe care i-l ofer cu plăcere. Canon 40D împreună cu un obiectiv 28-105mm tot de la Canon și 3 acumulatori și o geantă foto destul de uzată. Banii donați pot merge spre alte lentile, carduri CF etc. Aparatul e folosit exclusiv de mine în condiții de amator, e în stare bună. Dragoș – dă-mi un mail să vedem cum facem.

    1. Mulțumim frumos! Cu câteva minute înainte să scrii am stabilit cu Alexandru George care avea aceeași propunere și am acceptat-o. Am reținut și ținem legătura! Mulțumim mult încă o dată!

  2. Ofer un Nikon D300+Grip+2 baterii+2 carduri+obiectivele de kit + blitz SB600 + acumulatori + toc.
    Mai am un Obiectiv Sigma 18-200 care insa necesita ceva reparatii pe la partea mecanica. (a atins podeaua).

    Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *