Prime impresii și fotografii cu Nikon AF-D 85mm f/1.8

De ieri sunt fericitul posesor al unui obiectiv pe care îl așteptam de mult timp, Nikon 85mm f/1.8, sau după denumirea completă, Nikkor AF-D 85mm f/1.8, un obiectiv excelent pentru portrete, diferite evenimente și chiar close-up-uri conceptuale, precum cele pe care le veți putea vedea mai jos.

Deși mă așteptam să-mi placă foarte mult, în momentul în care l-am pus pe aparat am fost extrem, extrem de încântat. E foarte solid construit, parasolarul e metalic și se înfiletează pe un filet din partea interioară a obiectivului, focalizează repede (uneori e puțin zgomotos), bokeh-ul e absolut superb, fotografiile sunt utilizabile încă de la f/1.8.

Practic ai tot ce îți poți dori de la un obiectiv! Diferența între el și fratele său mai tânăr, Nikon AF-S 85mm f/1.4 G, este destul de mare și favorabilă pentru cel din urmă, însă și prețul spune același lucru. Chiar și așa toată această diferență se raportează la o calitate excelentă a primei variante a obiectivului.

Abia aștept să fac o primă ședință foto cu acest obiectiv! Până atunci vă invit să vedeți câteva fotografii realizate cu acest minunat obiectiv.

Nikon AF-D 85mm f/1.8

(more…)

10 comments
    1. Am deja 50mm 1.8. Am vrut focală mai lungă și cu 1.8 pt. portrete/conceptual/handbal și de aceea am ales 85 1.8. Urmează să iau și 35 1.8. 🙂

  1. Este intr-adevar un obiectiv excelent, avand in vedere raportul pret/calitate. Exista si 85mm f/1.4D si 85mm f/1.4G dar sunt de 2, respectiv 3 ori mai scumpe. Pe lista de cumparaturi am de gand sa trec un 85mm f/1.8D.

    1. Desigur că își merită banii acelea, dar și 85 f/1.8 D și-i merită cu siguranță. 🙂 Mie îmi place enorm de mult! N-o să-l dau prea curând jos de pe aparat. 😀

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *