Redescoperă România, Maramureș – Ziua 1

Iată că, după muuulți kilometri, s-a sfârșit prima zi din excursia Redescoperă România în Maramureș (mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru oportunitatea de a testa obiectivele 24-120 și 85 macro). Călătoria a început marți seara la ora 21 când am plecat de acasă, din Odorheiu-Secuiesc. Aproape de ora 5 dimineața am ajuns în București, iar la ora 6:20 (fix, foarte punctual Adi!) Dusterul #5 m-a ridicat de la Casa Presei Libere.

În această primă zi am călătorit n mașină cu Adi Mihaltianu (domnul șofer care ne-a adus rapid și în siguranță la fiecare destinație), Carmen Rusu și Ligia Adam, fetele care au făcut ca mașina noastră să fie cea mai sigură dintre toate. Primul loc vizitat a fost Conacul Cașota de lână Urziceni, un conac cumpărat de un scoțian și restaurat tot de acesta.

Conacul Cașota

Din păcate nu am reușit să intrăm și înăuntru din cauza lucrărilor de renovare. Al doilea obiectiv bifat a fost Mausoleul de la Mărășești, un monument ce adăpostește trupurile a peste 1000 de soldați decedați pentru apărarea tărilor românești. Mausoleul e o clădire impunătoare, o clădire care te face să respecția istoria poporului român și să meditezi asupra unor evenimente petrecute în cele două războaie mondiale.

Mausoleumul de la Mărășești

Cel de-al treilea obiectiv vizitat a fost Castelul familiei Sturdza, castel care pe mine m-a impresionat destul de mult. Mai multe informații și fotografii din acest castel voi publica în perioada următoare prin intermediul unui fotoreportaj interesant, zic eu. La castel Lavinia Biberi ne-a făcut o mare surpriză și ne-a vizitat scurt, dar la obiect. Mi-a făcut plăcere să te cunosc!!!

Castelul familiei Sturdza

După vizita la Castelul familiei Sturdza am ajuns la un domeniu, la o biserică (face parte din conacul familiei Cantacuzino) foarte interesantă din zona Botoșaniului. Acolo am avut ocazia de a asculta rugăciunile unor copii bolnavi, rugăciuni care instantaneu te făceau să pătrunzi într-o lume a lor, să uiți de tot și de toate.

Conacul familiei Cantacuzino

Ultimul obiectiv vizitat a fost Casa Memorială a lui Mihai Eminescu. Din păcate nu am reușit să intrăm înăuntru deoarece programul deja se terminase. Chiar și așa, privită din afară, casa marelui poet național inspiră un aer de liricism, un aer clasic dar plin de o încărcătură emoțională puternică.

Casa memorială Mihai Eminescu

Urmăriți-ne pe Twitter sau pe bloguri pentru a afla ce mai facem în fiecare zi în excursia din Maramureș. Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

(more…)

18 comments
  1. Care mai de care cu aparatele… 🙂

    Chiar ma gandeam, de ce nu apar pozele pe blog, pentru ca Zoso deja pusese cateva…. Foarte reusite pozele!

    Distractie in continuare!

    1. E destul de lucru la procesat poze și am zis să le termin pe toate și apoi să public articolul. 😀

  2. Eu propun sa ca tu sa fii fotograful oficial al proiectului, nu de alta dar asa ne putem si noi bucura de niste poze calumea din tara noastra.

    Felicitari Dragos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *