Redescoperă România, Maramureș – Ziua 2

A doua zi din excursia în Maramureș (mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru oportunitatea de a testa obiectivele 24-120 și 85 macro) se aproprie de sfârșit. Astăzi am avut parte de un program mai lejer în care am vizitat totuși obiective extrem de interesante printre care se numără Cetatea de Scaun, Mănăstirea Zamca și Mănăstirea Voroneț.

De dimineață, de la ora 10, am plecat să vizităm Mănăstirea Voroneț, o mănăstire al cărei colorit este unul deosebit, chiar dacă în timp culorile s-au mai degradat. Chiar și așa aspectul mănăstirii este unul deosebit, atât la exterior cât și în interior. Din păcate nu veți vedea fotografii din interior pentru că era interzis fotografiatul.

Un alt obiectiv punctat azi a fost Casa memorială a lui Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai mari compozitori români. La casa memorială ne-a întâmpinat o doamnă care de 30 de ani lucrează în același loc și le prezintă turiștilor informații despre marele compozitor. Din păcate nu toți turiștii apreciază ceea ce face doamna. Înăuntru, cu o simfonie de a compozitorului în fundal, doamna ne-a prezentat în mare istoria lui Ciprian Porumbescu și a familiei sale într-un mod aparte, foarte plăcut.

Casa memorială a lui Ciprian Porumbescu

De la casa memorială a lui Ciprian Porumbescu am plecat la un atelier de tâmplări al cărui meșteșugar era un om de nota 10, amabil și foarte deschis la discuții cu cei ce îl vizitează. Acesta ne-a făcut în câteva minute o mască zâmbăreață, mască ce a primit titlul de mascotă a campaniei Redescoperă România.

Atelier de sculptat

Următorul obiectiv vizitat a fost Cetatea de Scaun de lână Suceava, una dintre cele mai frumoase cetăți #dinRomânia. Mai multe fotografii de la cetate voi publica mâine în cadrul unui alt articol. Cetatea era impunătoare și avea un aspect extrem de interesant care te transpunea rapid în atmosfera din perioada respectivă.

Cetatea de scaun

Aproape de sfârșitul zilei am ajuns la Mănăstirea Zamca, mănăstire foarte frumoasă cel puțin din exterior. Din păcate nu am reușit să intrăm înăuntru, dar, pentru a compensa acest lucru, am executat un uriaș salt bloggeristic. Îl puteți vedea la Răzvan pe blog.

Mănăstirea Zamca

Urmăriți-ne pe Twitter sau pe bloguri pentru a afla ce mai facem în fiecare zi în excursia din Maramureș. Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

(more…)

21 comments
  1. Recunosc cu mare drag zonele.
    Cat despre Manastirea Zamca, pot spune ca locuiesc chiar in zona. De la balcon vad manastirea. E frumoasa si pe interior, sa stii. Te invit sa o vezi cand se vor termina lucrarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *