Redescoperă România, Maramureș – Ziua 3

Când ești alături de oameni de niște persoane speciale și un peisaj la fel de frumos trece timpul prea repede. S-a sfârșit astfel și cea de a treia zi din Redescoperă România (fotografii din a doua zi găsiți aici), o zi foarte frumoasă în care am vizitat locuri speciale. Azi am călători într-un Duster cu personalitate mare alături de Andra Zaharia, Alina Constantinescu și, din divizia stand-up comedy, Augustin Radu.

Ziua a început cu vizita la două mănăstiri frumoase ale Bucovinei, Văratec și Agapia. Mănăstirea Văratec este o mănăstire de maici situată la aproximativ 40km de Piatra-Neamț. Este o mănăstire în care ai vrea să vii ori de câte ori dorești să te redescoperi, să cauți liniștea și în același timp calea de a fi, pentru câteva clipe, cu sufletul într-un loc aparte, într-un loc despărțit total de meciul urban.

Mănăstirea Văratec

Cea de a doua mănăstire a fost Mănăstirea Agapia. Ceea ce am apreciat întotdeauna la mănăstiri a fost faptul că, pe lângă caracterul religios menținut între anumite limite, există foarte mult grădini cu flori frumoase și îngrijite. Acest lucru reliefează ordinea și regulile după care funcționează întreaga mănăstire. În orice caz, e un refugiu foarte plăcut și util celor ce doresc să se reculeagă!

Mănăstirea Agapia

De la Mănăstirea Agapia am plecat direct la Casa memorială a lui Ion Creangă. Fotografii de aici ați mai putut vedea și anul trecut pe blog. Așa cum am spus și atunci, casa memorială împreună cu parcul tematic mi se par un adevărat tărâm de poveste, un loc aparte în care ești transpus rapid în lumea copilăriei și a poveștilor care te captivau atât de mult. Orice vârstă ai avea, orice caracter ai avea, cu siguranță vei fi atins de lucrurile ce le vei vedea acolo!

Casa memorială Ion Creangă

Penultimul obiectiv al zilei a fost Cetatea Neamțului, cea mai frumoasă cetate (pentru mine) din România. Informații mai multe despre cetate alături de alte fotografii veți putea găsi pe blog în articolul de anul trecut. Din fericire Cetatea Neamțului face parte din seria de monumente naționale care sunt recondiționate și arată foarte bine! Ar trebui să fie un exemplu pentru restul țării.

Cetatea Neamțului

Aproape de sfârșitul zilei ne-am reunit cu toții pentru a încondeia ouă într-o prea frumoasă zonă a Bucovinei. (veți vedea mai multe peisaje mâine pe blog) Aici, prin amabilitatea unei familii de nota 10, am învățat să încondeiem ouă și am aflat povestea acestui meșteșug. E foarte frumos, plăcut și interesant să vezi cum în câteva minute se pot crea lucruri cu adevărat superbe.

Încondeierea ouălor

Înainte de a ne repatria la hotel Dusterele noastre au făcut o preafrumoasă baie într-un râu bucovinean.

Baia Dusterelor

În aceste trei zile am realizat că obiectivul Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR (mulțumesc Nikon România și SKIN Media) este de-a dreptul genial! Mi-a folosit în aproape toate situațiile. Nu credeam că voi zice asta vreodată despre un obiectiv all-around.

Urmăriți-ne pe Twitter sau pe bloguri pentru a afla ce mai facem în fiecare zi în excursia din Maramureș. Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

(more…)

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *