SMURD – Salvatorii din cer

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare

SMURD-ul este un sistem de urgenţă ce funcţionează în întreaga Europă de foarte mulţi ani, fiind unul dintre cele mai bune servicii în acest domeniu, asigurând în acelaşi timp acoperire pentru majoritatea situaţiilor ce pot surveni oricând.

Serviciile pompierilor SMURD sunt aproape nelimitate aceştia intervenind în foarte multe situaţii precum cele de descarcerare, reanimare, urgenţă, incendii, catastrofe, fiind întotdeauna pregătiţi de noi şi noi intervenţii, nefiind niciodată luaţi prin surprindere.

De-a lungul timpului centrele şi serviciile SMURD s-au exitins în toată ţară având o arie de acoperire de peste 90% din teritoriul României. Acest lucru asigură o intervenţie rapidă în orice moment a pompierilor SMURD, şi servicii de înaltă clasă datorate echipajului bine pregătit şi aparaturii de ultimă generaţie.

În cadrul intervenţiilor pompierilor SMURD este regăsită şi transportarea unui copil nou-născut din cadrul spitalului municipal din Odorheiu-Secuiesc către centrul SMURD din Târgu Mureş. Copilul se afla în stare gravă şi era absolut necesară transportarea sa la un alt spital pentru a fi stabilizat şi vindecat.

Echipajul SMURD a intervenit foarte rapid pe cale aeriană sosind cu un elicopter capabil să transporte şi să asigure echipament medical pentru 8 persoane. Atenţia echipajului a fost sporită fiind luate în calcul chiar şi cele mai mici detalii ce puteau afecta starea pacientului.

După ce a targa cu noul-născut a fost urcată în elicopter acesta a decolat imediat către centrul SMURD din Târgu Mureş, acesta reprezentând salvarea din cer pentru acel mic copil ce abia a păşit pe pământ…

14 comments
  1. asa-i ca a fost interesant sa fii intre ei ?
    frumoase fotografii .
    eu as fii vrut sa mai vad si poze cu fata personajului , chipuri emotionante , care ingrijesc si ajuta bebe-ul.

  2. Am simtit ajutorul SMURD in momentul in care de pasti a salvat viata copilului prietenilor nostri. Sa ii ajute Dumnezeu sa salveze cat mai multe viati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *