Tehnici din fotografie: Spălatul vaselor în rafală

Se spune că dacă alegi să declanșezi în rafală la un eveniment în care totul se desfășoară foarte repede ai șanse mai mari să prinzi cadre bune. Declanșând câte un singur cadru o dată, șansele acestea scad. Pe de o parte îți crești procentul de reușită. Pe de altă parte îți scazi numărul de cadre și crești eficiența la sortare. De multe ori aleg prima variantă, tocmai pentru că prefer să mă simt sigur, decât să-mi pară rău apoi. Dar ține, bineînțeles, de modul de lucru al fiecăruia.

La fel și cu spălatul vaselor. Dacă atunci când sunt la București eu sunt și cel care face de mâncare și cel care mănâncă și cel care spală vasele, când vin acasă lucrurile se schimbă și primele două „etape” sunt mai rare, ca să zic așa.

Asta până ieri când Adrian Hădean și Fairy m-au provocat să-mi ajut mama cu spălatul vaselor în perioada care vine și să mă folosesc totodată de-o tehnică din fotografie. Așa c-am ales tehnica spălării vaselor în rafală, așa cum vedeți în clipul făcut ieri. 🙂

Am cam profitat de funcția de timelapse și-am grăbit spălatul vaselor, dar chiar și-așa zic c-am fost destul de rapid și-n mod normal. Dar am să-mi mai exersez abilitățile de spălat vasele în rafală.

Adi, de exemplu, a dus recent treaba asta la un alt nivel și-a reușit să spele peste 6.000 de vase cu o singură farfurie. Pardon, cu o singură sticlă de Fairy, așa cum o să vedeți în clipul de making-of. Asta după ce-au fost gătite vreo 3 tone de spaghete bolognese.

Provocarea merge către voi

Pe ȘtirileProTV.ro găsiți un concurs care vă provoacă să faceți același gest. Să le ajutați pe femeile din viața voastră cu spălatul vaselor. Dar și să câștigați premii atractive.

Revin mâine cu mai multe detalii de îndată ce le aflu. 🙂

UPDATE: se pare c-am apărut pe Știrile ProTV cu spălatul vaselor. Nu mai e mult până la prima masă de Crăciun, așa că dacă veți prelua provocarea puteți câștiga premii de peste 9.600 de lei. mai multe detalii găsiți aici. Speli vasele, te filmezi, pui pe Facebook ce-a ieșit alături de hashtag-ul #spalvase și cam atât! Să aveți spor!

3 comments
  1. Tare analogia intre cele doua situatii! Persoanele care nu au legatura directa cu fotografia la nivel profesionist sau cu munca in televiziune, inteleg destul de greu cata munca se ascunde in spatele celor cateva secunde de reclama vazute la TV! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *