Travelers of Bucharest City Guide: Rezultatul a 7 luni de muncă

Era începutul anului când Alex Filip îmi povestea de ideea pe care o are și puneam împreună bazele proiectului Travelers of Bucharest ale cărui povești probabil le-ați mai văzut distribuite pe contul meu de Facebook sau pe pagina oficială a lui.

Scopul nostru de la bun început a fost să cunoaștem Bucureștiul prin ochii turiștilor. Să îl descoperim astfel. Sau, mai bine spus, să îl redescoperim și să-i căutăm părțile frumoase atât noi, localnicii și românii, dar și turiștii străini. Ne-am dorit să creăm un loc unde Bucureștiul să fie descris prin cuvintele turiștilor, în așa fel încât să devenim cu toții mai mândri de capitala pe care o avem.

Chiar de curând am întâlnit un turist francez care ne povestea de un coleg român de muncă. Spunându-i că urmează să vină în București în vacanță, colegul său, român, i-a spus că nici nu merită să ajungă aici și că e un loc groaznic sau „awful”, așa cum chiar el l-a descris. După nici două zile petrecute în București, Nicolas, turistul francez, era deja ferm convins că a fost indus în eroare de colegul său și că orașul merită vizitat.

Și-atunci, dacă noi nu ne promovăm locurile și poveștile frumoase, cine să o facă? 🙂

Prin Travelers of Bucharest fac acest lucru turiștii străini de 7 luni de zile. În perioada aceasta am străbătut aproape 200 de kilometri pe jos prin oraș și am întâlnit și fotografiat aproape 650 de turiști străini din mai bine de 60 de țări de pe întreg globul. Ne-am întâlnit cu turiști din Australia veniți cu familia în București (cu doi copii din care unul nu avea nici măcar un an), ne-am întâlnit cu mulți americani, la fel de mulți chinezi, englezi ori francezi. Am fotografiat turiști veniți din EthiopiaFilipineBraziliaIndonezia, KârgâztanTaiwan ori Turkmenistan.

Am publicat în total peste 320 de povești despre București. Multe dintre ele ne-au pus pe gânduri. Spre exemplu, chiar la început, în ianuarie, ne-am întâlnit cu un turist chinez care privea soarele de mai bine de jumătate de oră. Ne-a povestit că nu mai văzuse soarele de mai bine de doi ani din cauza poluării.

De multe ori, poveștile lor, sunt și despre bucuriile simple pe care ajungem să le ratăm. Dar oameni ca ei ni le reamintesc.

Discutând cu tot mai mulți turiști și aflând care le sunt nevoile lor în a avea o mai bună experiență de călătorie în București. Așa am aflat și că mulți dintre ei căutau un ghid turistic complet al orașului.

După alte 3 luni de muncă din plin, mulți alți kilometri făcuți prin oraș, am lansat Travelers of Bucharest CITY GUIDE. Un ghid turistic cu 5 trasee, 80 de obiective și o serie de recomandări utile pentru turiști. Noi suntem tare mândri de el și spunem că ne place cel mai multe dintre toate pe care le-am văzut până acum.

Dar ne-ar ajuta și feedback-ul vostru. Puteți descărca și vizualiza ghidul pe cityguide.travelersofbucharest.com. Noi îl vom da de acum înainte gratuit fiecărui turist cu care povestim și ne vom concentra în continuare pe descrierea Bucureștiului prin ochii străinilor! 🙂

Travelers of Bucharest City Guide

15 comments
  1. Felicitari pentru idee si pentru realizarea ei!
    Si multumesc mult pentru surpriza placuta pe care ne-ati facut-o punand la dispozitie ghidul. Un big like de la mine!

  2. Destul de ambitios proiectul tau, tine-o tot asa, e bine ca iti fructifici pasiunea asta pentru fotografie, s-ar putea sa te duca destul de departe in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *