Trei lucruri, trei dorințe, trei vise – Nikon D800

Trei lucruri, trei dorințe, trei vise - Nikon D800

Trei lucruri, trei dorințe, trei vise - Nikon D800

Zilele acestea veți vedea aici încă două articole înafară de acesta, articole în care voi visa. Sau îmi voi spune visele. E cam același lucruri. Voi scrie despre trei lucruri pe care mi le doresc, despre trei vise de-ale mele. De ce mi le doresc? De ce îmi plac? De ce sunt vise? De ce? Cam acestea sunt întrebările care justifică articolele pe care tocmai le veți citi. Înainte de a fi sigur de anumite lucruri pe care să mi le doresc, ador să le pot testa. Pe primul nu am reușit să îl testez, însă pe celelalte două da și m-au făcut să mi le doresc și mai mult.

Azi vă voi vorbi despre Nikon D800 pe care îl puteți achiziționa cu cea mai mare încredere de la Altex; dacă îl găsiți în altă parte la un preț mai mic, Altex vă oferă diferența de două ori sub forma unui voucher valoric, un D-SLR lansat recent de brandul japonez, menit să-l înlocuiască pe cel care a fost atât de popular, D700. Din păcate nu am apucat încă să fotografiez cu D800, dar știu de ce a fost în stare strămoșul lui. D700-le e un aparat de care m-am îndrăgostit imediat ce l-am luat în mână. Pe atunci mă pregăteam să zbor deasurpa Harghitei și Covasnei și să fotografiez zonele respective. A fost un aparat care a făcut față într-un mod excelent provocării. L-am urcat la aproape 3000 de metri, la temperaturi scăzute, peste 3 ore a suportat vibrațiile aparatului de zbor și a fotografiat în condiții de contralumină scoțând aceleași rezultate excelente.

Dacă așa s-a comportat D700-le, nici nu vreua să mă gândesc la cum o face Nikon D800. De fapt da, mă și gândesc, De aceea sunt fascinat! Iată specificațiile tehnice ale lui Nikon D800.

Specificații tehnice

  • Senzor CMOS, Full-frame, dezvoltând 36 de megapixeli – aparatul devine ideal pentru fotografiile de detaliu (macro, close-up, produs), oferind o rezoluție mai mult decât suficient pentru toate situațiile.
  • Sistem de procesare a imaginii EXPEED C3 – capabil de o conversie A/D a imaginii pe 14 biți și o procesare a acesteia pe 16 biți pentru o dezvoltare mai bună a tonurilor imaginii.
  • Sensibilitate ISO nativă cuprinsă între 100 și 6400 (putându-se extinde de la 50 la 25.600) oferind o calitate bună a imaginii pe toată plaja acesteia datorită senzorului și a noului sistem de procesare a imaginii.
  • Sistem de focalizare alcătuit din 51 de puncte care pot fi grupate în câte 9, 21 sau 51.
  • Filmare Full-HD (1080p) la 30, 25 și 24 cadre pe secundă.
  • Fotografiază în rafală cu 4 cadre pe secundă.
  • Slot pentru carduri SD și CF
  • Display LCD de 3,2 inch
  • Senzor testat la peste 200.000 de cicluri

De ce mi-ar fi mie util acest aparat? Ador fotografia aeriană. Ador să ofer o altă perspectivă a peisajelor pe care deja le știm cu toții. Pentru asta am nevoie de un număr mare de detalii. De un aparat capabil să reziste la sub -30 de grade iarna, la un vânt puternic și la vibrațiile pe care le produce aparatul de zbor. De un aparat rapid. Adică de D800.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *