Un nou mirrorless cu un look special, Fuji X-E1

Fuji E-X1

Fuji are o istorie interesantă în ceea ce privește gama aparatelor foto mirrorless și un viitor la fel de interesant în față, plănuind pentru anul viitor crearea unei game proprii de obiective mult mai complexe, concentrându-se destul de mult pe acest segment. De ce am zis de istorie? Ei bine, Fuji X100 și apoi X-Pro1 au fost două aparate care au reușit să vină cu un aspect care avea să atragă încă din primele clipe. Imitând un rangefinder veritabil, Fuji a atras din start un număr mare de persoane. Apoi, continuând pe aceeași linie, a reușit să creeze o întreagă gamă de mirrorless-uri cu un aspect interesant, special.

Astăzi, la F64, s-a lansat noul Fuji X-E1. Unii ar spune că e un X-PRO1 mai accesibil ca preț, dar tot foarte bun calitativ. Într-adevăr, la prima vedere cel puțin, e un mirrorless cu câteva caracteristici interesante. Mie îmi place în mod special poziționarea vizorului (da, e electronic, dar e luminos și are o rezoluție foarte bună). Așa cum spuneam mai sus, e exact acolo unde e vizorul unui rangefinder.

Cu ce vine nou acest Fuji X-E1?

  • Are un senzor APS-C (deci factor de crop de 1.6x – Ce înseamnă asta? Dacă un obiectiv are distanța focală de 18-50, înmulțind cu factorul de crop, acesta are, în mod real, distanța focală de aprox. 28-80mm) de 16.3 megapixeli, cu un procesor de imagine PRO EXR;
  • Montura este Fujifilm X, dar există un adaptor care permite atașarea obiectivelor cu montura (obiective cu o calitate excepțională – printre ele intră clasicele Leica, Carl Zeiss, Voigtlander și așa mai departe);
  • Sensibilitate ISO nativă cuprinsă între 200 și 6400, cu posibilitate de extindere între 100 și 25600(am realizat câteva fotografii la ISO 6400 și am rămas plăcut surprins de calitatea imaginii);
  • Prezintă un buton care îți permite să accesezi rapid meniul cu toate setările și să le modifici destul de ușor;
  • Filmează full HD;
  • Vine cu un obiectiv de kit 18-50 f/2.8-4 construit foarte bine. E un obiectiv solid ce oferă o calitate bună a imaginii.

Alex Conu ne-a prezentat toate informațiile de mai sus în practică, arătându-ne fotografii pe care le-a realizat cu Fuji X-E1. De asemenea, Adrian Ionescu, product manager la F64, ne-a prezentat câteva dintre scopurile brandului și care au fost motivele pentru care au luat naștere diferite abordări tehnice ale noului aparat.

Am observat că aparatul are o conversie JPEG foarte bună. Alex a realizat câteva fotografii în studio pe care le-a transformat mai apoi în alb-negru direct din aparat și vă pot confirma că arată într-un mod aparte, exact așa cum ți-ai dori.

Fuji X-E1 Fuji X-E1

Fotografii cu X-E1

Vă voi prezenta două fotografii realizate azi, cu X-E1 și obiectivul Carl Zeiss 18mm f/4. Am fotografiat pentru prima oară cu un Carl Zeiss. Doamne, ce obiectiv! Atât am de spus. : -) Fotografiile de mai jos au ca specificații tehnice ISO 2500, 1/60s cu f/4. Eu zic că e mai mult decât mulțumitor rezultatul obținut.

Fotografie cu Fuji X-E1

Fotografie cu Fuji X-E1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *