Vă invit la un workshop de fotografie aeriană

Descopeream fotografia aeriană în vara anului 2011. Atunci am zburat pentru prima dată. Și tot atunci, pe tot parcursul zborului, am fotografiat zonele peste care treceam. A fost o primă experiență care a dat naștere unui proiect care avea să-mi fie tare drag. Primul zbor pe care l-am realizat, alături de Călin Maneas-a dovedit a fi cel care a dat naștere unei noi pasiuni, fotografia aeriană. De atunci am zburat și am fotografiat din zbor circa 50 de ore. Am străbătut toată Transilvania și am realizat proiectul Zbor peste Transilvania.

De atunci am observat că fotografia aeriană începe să prezinte un interes din ce în ce mai mare pentru mulți pasionați de fotografie. Și, alături de Sebastian Raduam zis că ar fi un moment oportun să realizăm un workshop care să ofere mai multor persoane șansa de a zbura și de a fotografia din avion.

Vă invităm astfel la Workshopul de Fotografie Aeriană!

  • organizat alături de Aerodromul Șirna și ai săi piloți
  • 9 martie 2013, ora 11
  • la Aerodromul Șirna
Iată întâi câteva cuvinte despre Aerodromul Șirna, locul în care ne vom întâlni.

Aerodrom Sirna: Deschis in 2007, sub egida Asociatiei Pilotilor si Proprietarilor de Aeronave Ultrausoare Motorizate din Romania, aerodromul prahovean a devenit usor usor locul cu cele mai multe (si apreciate) evenimente aeronautice anuale. Anul 2012 a reprezentat apogeul activitatii, avand organizate 2 evenimente aviatice majore:

  • Ciclisti la aerodrom, cu peste 100 de participanti, toti veniti pe doua roti.
  • Parada alternativa de 1 Decembrie, cu peste 1.000 de participanti veniti sa petreaca Ziua Nationala Altfel.
+ alte zile de zbor organizate saptamanal cu bloggeri de renume, persoane cu dizabilitati ori simpli doritori.

Ne vom întâlni și vom descoperi ce înseamnă fotografia aeriană. Vom discuta întâi câteva principii teoretice ale fotografiei aeriene, iar apoi fiecare dintre participanți va avea ocazia să zboare 15 minute și să fotografieze din avion.

Se va zbura în paralele cu două avioane, astfel încât cei care veți participa vă veți putea fotografia între voi din avioane, să fotografiați peisajul din avion și, apoi, să fotografiați avioanele în evoluția lor. Dupa asta vom discuta cele petrecute peste zi și vom mânca un gulaș care va fi pregătit în timp ce noi zburăm. 🙂

Partenerul principal al workshopului este Photosetupastfel încât fiecare participant va primi un membership discount pentru toate cumpărăturile care vor fi realizate ulterior de pe site-ul magazinului. Totodată, în cadrul evenimentului, veți putea testa produse distribuite de Photosetup. În zilele următoare workshopului se va desfășura și un concurs de fotografie pentru participanți, concurs care va avea ca premiul al juriului rucsacul foto Kata KT A43U iar ca premiu de popularitate geanta foto Kata KT H-10.

Va puteti inscrie trimitand un email la workshop@pilotmagazin.ro. Costul workshopului este de 300 de lei si include initierea teoretica, suportul de curs, zborul, gulașul de seara.

Modalitate de plata: 50% din costul cursului se plateste in avans, prin transfer bancar in contul RO53BRDE445SV89139184450 deschis la BRD, iar restul de 50% la fata locului, in ziua cursului. Mai multe detalii despre plată puteți găsi aici.

Așa cum spune și Sebastian, „trebuie sa stiti ca pilotii cu care veti zbura sunt profesionisti, au mii de ore de zbor la activ iar aeronavele indeplinesc toate standardele de siguranta. Nu ma intrebati cate stele au la Euro’Ncap ca nu le-a testat nimeni asa pana acum. Totusi, sa nu imi ziceti ca nu v-a prevenit nimeni: ZBORUL CREEAZA DEPENDENTA.”

Workshop de Fotografie Aeriană

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *