Workshop de fotografie macro în Timișoara la StudentFest

Acum mai bine de două luni primisem o invitație de a ține un workshop foto la StudentFest în Timișoara. Am fost bucuros și am acceptat cu mare drag, mai ales că tema propusă era fotografia macro.

Fotografia macro mi-e la suflet, așa, într-un mod aparte. Am început făcând astfel de fotografii și am învățat o mulțime de lucruri datorită lor. Am învățat cum să găsesc soluții atunci când nu prea am variante, am învățat cum să mă descurc doar cu ce am și, probabil cel mai important, cum să nu cedez atunci când simt că nu reușesc.

Așa că bucuria mea a fost dublată și de faptul că fotografia macro mi-e la suflet. Revenind puțin la festival, StudentFest este unul dintre cele mai importante festivaluri pentru studenți de la noi din țară. Se organizează mai bine de 20 de ani în Timișoara și atrage constant un număr mare de participanți atât din oraș, dar nu numai. Nu mică mi-a fost mirarea când ajuns la workshop am aflat că Anda, una dintre participante, venise din București pentru toată durata festivalului. Și-a dorit să fie acolo și a reușit. Și sunt convins că mai sunt mulți ca ea.

Partener de drum mi-a fost noul Peugeot 301, dar voi povesti despre drumul meu cu el în următorul articol.

Probabil motivul principal e acela că StudentFest îți poate oferi multe, multe posibilități să cunoști oameni din domeniile care te pasionează și să înveți tot felul de lucruri noi. Mă uitam la ediția din acest an și am văzut că sunt 12 secțiuni: fotografie, street art, publicitate, film și așa mai departe. Iar la fiecare secțiune sunt foarte multe evenimente dedicate și aranjate pe mai multe secțiuni.

E unul dintre cele mai complexe evenimente studențești de care am auzit. Zău de nu. Și e organizat de o mână de oameni cu mult bun simț, multă energie și voie bună. Probabil că de asta și funcționează așa. Și fac o treabă foarte bună, deși poate nu au experiență în domeniu care să-i învețe cum să facă anumite lucruri.

Să vă dau un exemplu. Primisem mapa de presă, de prezentare a evenimentului. M-am uitat în ea și mi s-a părut una dintre cele mai bune și complexe mape pe care le-am văzut dintre toate evenimentele la care am participant, indiferent că erau organizate de studenți sau de diverse companii. Pur și simplu am găsit acolo tot ce aș fi avut nevoie: harta orașului, mijloacele de transport în comun, programul detaliat, badge, informații utile și așa mai departe. Toate aranjate așa cum ar trebui și ca să-ți fie la îndemână. Felicitări! 🙂

Și acum să trec puțin la workshop-ul de fotografie macro pe care l-am ținut chiar acum două zile, pe marți, 13. Și chiar a fost o zi norocoasă.

Am început workshop-ul pe la ora 12, iar focusul a fost să încercăm mai multe metode pentru realizarea fotografiilor macro și să vedem care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia. Drept subiect am avut o floare. Probabil una dintre cele mai fotografiate flori. Eram la un moment dat 7 persoane care o fotografiam deodată. 🙂

Printre metodele pe care le-am încercat au fost (în ordinea asta): obiectivul inversat, filtrul close-up și obiectivul macro. Le-am luat pe rând în funcție de bugetul de care ai nevoie pentru fiecare. Ajutorul cu filtrele close-up a venit din partea Photosetupde unde am putut lua pentru eveniment șapte filtre close-up B+W +5, în așa fel încât să avem pentru mai multe diametre. Mulțumesc!

Cele două obiective macro pe care le-am testat au fost oferite pentru eveniment de Nikon România. Am fotografiat cu un Nikon 40mm f/2.8 și cu un Nikon 60mm f/2.8, două obiective macro excelente, pe câte două categorii de preț, primul fiind mai accesibil. Mulțumesc frumos pentru implicare! 🙂

La sfârșitul workshop-ului am avut chiar și un concurs cu fotografiile pe care le-au realizat participanții florii vedetă. Mi-a părut bine să vă cunosc și să fiu alături de voi! Mulțumesc pentru prezență și mulțumesc organizatorilor festivalului pentru invitație! Felicitări pentru ce și cum ați făcut!

Înainte de fotografiile din timpul workshop-ului, vă las cu câte una făcută de fiecare participant și înscrisă în concursul de care vă spuneam. Fotografiile sunt realizate de (în această ordine) Anda, Dana, Cosmin, Bianca, Ciprian, Daniel, Laura, Gabriela, Anita și Flavius.

SONY DSC workshop-studentfest-timisoara-2 workshop-studentfest-timisoara-3 workshop-studentfest-timisoara-4 workshop-studentfest-timisoara-5 workshop-studentfest-timisoara-7 workshop-studentfest-timisoara-8 workshop-studentfest-timisoara-9 workshop-studentfest-timisoara-10 workshop-studentfest-timisoara-11

Iar fotografia câștigătoare este realizată de Rodica. Felicitări!

workshop-studentfest-timisoara-6

Acum iată câteva fotografii din timpul workshop-ului. Am fotografiat flori, dar și ochi. Au fost experimente interesante. 🙂

fotografii-workshop-studentfest-timisoara-1 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-2 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-3 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-4 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-5 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-6 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-7 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-8 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-9 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-10 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-11 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-12 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-13 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-14 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-15 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-16 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-17 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-18 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-19 fotografii-workshop-studentfest-timisoara-20

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *