Zbor peste Transilvania: Brașov (I)

Și iată că mi-am îndeplinit visul de a zbura și a face fotografii în același timp. De foarte mult timp îmi doream acest lucru, și iată că în cele din urmă am reușit, ba chiar mai mult, cu ocazia aceasta va lua naștere un nou proiect aici, pe blog, un proiect pe care sper că îl veți urmări cu interes. Proiectul, ”Zbor peste Transilvania”, are ca scop fotografierea zonelor frumoase ale Transilvaniei din avion.

Știm cu toții cum arată diverse obiective foarte frumoase din interior sau de la nivelul solului, însă ne dorim să aflăm cum arată ele în aer. Proiectul ”Zbor peste Transilvania” este realizat de mine împreună cu Kronfly.ro, un aeroclub din Brașov cu baza la Aerodromul din Sânpetru și Călin Manea, pilotul care are grijă ca zborul să fie întotdeauna perfect!

Primul articol din ”Zbor peste Transilvania” vine cu 45 de fotografii din care 5 full HD (așa se va desfășura întreg proiectul, circa 40 de fotografii pe articol din care aproximativ 5 la rezoluție mare, în format de wallpaper) realizate deasupra Brașovului. Brașovul e un oraș frumos luat la pas, în aer devine absolut superb, mai ales centrul vechi! Mie unul mi-a plăcut enorm de mult!

Puteți regăsi în fotografiile de mai jos Biserica Neagră, Piața Sfatului, emblema orașului Brașov și întreg peisajul urban care ni s-a arătat la ora 9 dimineața. E foarte plăcut să zbori deasupra unui oraș, e și mai plăcut atunci când faci fotografii! Vor urma în articolele viitoare fotografii cu Vârful Omu, Masivul Bucegi, Bran și Masivul Caraiman.

Proiectul ”Zbor peste Transilvania” este realizat de mine, Dragoș Asaftei împreună cu Kronfly.ro și Călin Manea, și poate fi urmărit prin RSS feed, aici pe blog sau pe rețelele de socializate, Twitter, Facebook și Google+.

Zbor peste Transilvania - Piața Sfatului, Brașov

Zbor peste Transilvania - Brașov

Zbor peste Transilvania - Brașov

Zbor peste Transilvania - Brașov

Zbor peste Transilvania - Brașov

35 comments
 1. Foarte frumoase. Multe din aceste ipostaze nici nu mi le imaginam, unele chiar reusind sa imi dea batai de cap in a recunoaste perspectivele. Mandru ca sunt brasovean 😀
  Astept cu interes si urmatoarele sesiuni, pentru a vedea ce frumusete de tara avem.
  Bafta!

 2. cu ce telefon sunt facute pozele? :)))))(glumesc, stiu ca a fost ceata si ca ai folosit tele pt ca nu se putea zbura la 10 metri deasupra orasului:)

  am vazut ca tot folosesti sintagma “full HD” si rezolutia aferenta pentru poze. cati dintre noi vizualizeaza pozele pe un televizor? daca tot iti faci pomana cu ele le dai la rezolutie maxima sau la o rezolutie decenta. full hd e un standard cretin folosit pt a vinde televizoare romanilor inca de pe vremea cand in tara nu exista niciun canal care sa transmita HD:)

  mult succes in continuare si vreme buna de pozat

 3. Interesanta initiativa si te felicit ca ai avut resursele financiare sa faci fotografie aeriana. Unele poze sunt insa neclare, banuiesc ca de la conditiile meteo – ceatza, smog, etc sau nu ai reusit ‘sa scoti nasul afara’ ca sa zic asa?
  Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *