Fotografie de produs și prezentare: Cap Manfrotto Photo-Movie Q5

Cap Manfrotto Photo-Movie Q5 - Vedere generală

După cum ați putut observa de când am achiziționat Nikon-ul D7000 am devenit tot mai pasionat de filmarea cu un D-SLR. Mă atrage din ce în ce mai mult această deviere de la fotografie și îmi place enorm de mult să stau să și realizez anumite filme cu o tematică interesantă. Fie că e vorba de peisaje, fie că e vorba de clipuri macro (apropo, fiți pe fază că vom lansa în perioada următoare o serie de clipuri macro interesante), fie că e vorba de diverse scenarii, e nevoie la fiecare de o serie de accesorii de calitate și dedicate filmării.

Review: Head Manfrotto Photo Movie Q5 

Nu poți filma cu un trepied sau un cap obișnuit, nu poți filma dacă nu ai controlul complet asupra mișcărilor și asupra siguranței pe care ți-o poate oferi un anumit accesoriu. Dorind să pot filma fluid în timp ce rotesc aparatul pe trepied am început să caut un cap video care să facă acest lucru. În același timp am vrut să găsesc și un cap care să îmi permită să și fotografiez foarte bine. Părea destul de greu de găsit ceea ce căutam, însă la un moment dat am văzut capul Manfrotto Photo-Movie Q5 lansat în urmă cu câteva luni și disponibil în România de o perioadă foarte scurtă de timp.

Cap Manfrotto Photo-Movie Q5 - Butonul pt. selectarea modurilor F/VCapul Manfrotto Photo-Movie Q5 a fost premiat la TIPA 2011 ca fiind cel mai extratestru cap foto/video existent. Într-adevăr, arată foarte ciudat și interesant în același timp, mai ales când te cândești că te scutește de achiziția unui alt cap dedicat exclusiv fotografiei. Pe mine m-a fascinat încă de la început. Este construit în totalitate din magneziu și prezintă o calitate care îți oferă o siguranță aparte.

Caracteristici principale

Iată câteva din caracteristicile principale ale capului Manfrotto Photo-Movie Q5. Săptămâna viitoare după ce voi reveni de pe Ceahlău (da, în weekend voi merge într-un roadtrip pe Ceahlău, promit să revin cu fotografii și filme frumoase) voi publica un review al acestui cap. Vă spun de pe acum că sunt foarte încântat de ceea ce poate face.

  • Suportă greutatea de 7 kilograme pe excentrica axului (adică aparatul ținut pe verticală), pe orizontală suportă mai mult decât acea greutate
  • E construit din magneziu și e foarte solid
  • Are sistem de eliberare rapidă a plăcuței de prindere
  • Are control al forței de frecare atât la mișcarea pe plan orizontal, cât și la cea pe plan vertical
  • Prezintă un sistem de contrabalansare a greutății. Aici trebuie precizat faptul că Manfrotto, spre deosebire de alte branduri, pentru contrabalansarea greutății folosește tehnologii noi și nu alte greutăți care ar face trepiedul mult mai greu.
  • Prezintă axe cu gradații pe fiecare plan (vertical, orizontal etc.)
  • Se strânge rapid și mânerul se poate atașa ușor la picioarele trepiedului cu ajutorul unei clame
  • Garanția este de 10 ani

Mai multe informații veți putea citi în articolul cu review-ul final. Până atunci vă invit să vedeți următorul film pentru a vă face o idee despre finețea cu care se poate mișca. Încă sunt la început cu utilizarea acestui cap și veți vedea în unele secvențe că se mișcă puțin treptat, mâna mea e de vină. Următoarele filme vor fi mult mai corect făcute, acesta e strict informativ. Ne vedem cu capul extraterestu și pe Ceahlău și Transalpină!

Capul Manfrotto Photo-Movie Q5 a fost pus pe trepiedul Manfrotto 190X PROB al cărui review l-ați putut citi în urmă cu câteva zile aici pe blog.

 

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *