Povestește despre pasiunea ta și câștigă 15.000 de lei

Era vara anului 2009. Tocmai mă ajutaseră ai mei să îmi cumpăr primul D-SLR. Făcuseră o „descoperire de card” și reușiseră să îmi cumpere pe atunci un Nikon D40 de care aveam să trag tare mult în următorii ani. Bucuros nevoie mare de aparatul pe care-l așteptam de ceva vreme, am început să fotografiez tot mai mult. Eram în fiecare zi în parcul din oraș sau în livada de la marginea lui, fotografiam cam tot ce aveam prin casă și descopeream pe zi ce trece că-mi place să fac asta din ce în ce mai mult.

Asta până când am început să descopăr că, așa cum auzisem, dar nu voiam să cred, simțeam că vreau mai multe accesorii, că mai vreau un obiectiv și așa mai departe. Pe atunci îmi plăcea foarte mult să fotografiez gâzele și florile, dar nu reușeam să mă apropii suficient de mult de obiectivul pe care-l aveam. Deși ai mei mi-erau alături și făceau tot ce puteau ca să mă susțină, nu era momentul prielnic pentru o altă investiție în ceea ce era atunci o simplă pasiune.

Așa că am început să caut tot felul de soluții pe internet și să descopăr că aparatul meu poate face mult mai multe lucruri decât știam eu că poate. Câteva zile mai târziu, am descoperit că pot întoarce obiectivul invers pe aparat. Așa am reușit să fac printre primele mele fotografii macro. Sau… „aproape macro”. Dar de care eram tare fericit. Imaginea de mai jos este chiar prima făcută cu obiectivul inversat.

2 ani de zile am ținut-o așa. Aveam în casă o colecție de flori uscate, de pene, de seringi pline cu apă colorată și de tot felul de accesorii care mă ajutau să-mi creez cadrele și să fac fotografiile macro așa cum le aveam în cap. În continuare le puteți vedea pe câteva dintre ele.

evadarea-in-fantezie-1 DAP_6668 fluture-din-perspectiva-macro-2-6 sarpele-reptila-suprema-4 paianjen-saritor-2 atitudine-de-nvingator-1 detaliu-al-unei-lumi-utopice-3 pradator-din-umbra-2

Îmi mai aduc aminte că în 2011 veneam pentru prima oară în București. Ochisem eu un obiectiv pe care să mi-l cumpăr, dar însemna să-mi cheltuiesc și bănuții de care-aveam nevoie ca să mă întorc acasă. L-am luat până la urmă, iar a doua zi am avut norocul să găsesc un șofer de tir care să meargă exact în Odorhei.

Am ținut să vă povestesc despre aceste experiențe, de care-mi amintesc și despre care vorbesc întotdeauna cu mare drag, ca introducere pentru provocarea Krüger&Matz.

„Trăiește-ți viața, urmează-ți pasiunea”

Acesta este titlul concursului național lansat zilele acestea de Krüger&Matz. Miza acestuia constă în 2 burse în valoare de 15.000 de lei fiecare pentru doi dintre voi care povestiți cu pasiune pentru pasiunea pe care o aveți. Treaba stă în felul următor:

  • Intrați pe site-ul pasiuneata.ro , înscrieți-vă pasiunea și completați formularul.
  • Strângeți cât mai multe like-uri în perioada de votare în care v-ați înscris. (Votarea se face pe bază de Like din contul personal de Facebook)
  • La finalul sesiunii de votare, vor fi listați top 3 cei mai votați pasionați, iar juriul Kruger&Matz va alege cine ajunge în finală. Finalistul va primi cadou un smartphone Krüger&Matz Flow 2, iar cei de pe locul 2 si 3 vom primi câte o pereche de căști Kruger&Matz KM660RW.

După ce vom avea toți cei 4 finaliști, vi se oferi șansa de a vă promova pasiunea cu ajutorul unui video profesionist, realizat de echipa organizatoare în mod gratuit.

Cele 4 clipuri finaliste vor fi supuse unui vot public, iar la final vor fi anunțați cei doi câștigători.

  • Cea mai votată înscriere a unui finalist va primi o bursă în valoare de 15.000 lei brut.
  • Înscrierea votată de membrii juriului Krüger&Matz dintre cei 4 finaliști, exceptând alegerea publicului, va primi o bursă în valoare de 15.000 lei brut.

Perioada de înscriere ține până pe 1 noiembrie, așa că-i nevoie să fiți rapizi! Mult succes! 🙂

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *