Scene spre apus cu Nikon D600

Scene spre apus cu Nikon D600

Luni seara, în prima zi în care apucasem să fotografiez cu Nikon D600 datorită dragilor Nikoniștiam reușit să surprind câteva momente crepusculare care, cred eu, solicită anumite calități ale aparatului. Toate fotografiile din această serie au fost realizate cu obiectivul Nikkor AF-S 50mm f/1.4 G, un obiectiv prime de care m-am îndrăgostit încă din prima clipă. E excelent. Și pe D600 devine absolut mi-nu-nat!

Ce am observat în timp ce realizam aceste fotografii? În primul rând aparatul focalizează foarte rapid și precis în condiții în care nu multe aparate s-ar descurca. În sensul că în contra-lumină puternică, în zone umbrite, aparatul focaliza aproape instant. Desigur, e și meritul obiectivului, dar și al sistemului de focalizare identic cu cel utilizat pe deja-cunoscutele D4 și D800/E.

Totodată, am observat și că plaja dinamică e suficient de mare încât să reușești să scoți detalii din zonele în care nu te aștepți. Fotografiile de mai jos sunt toate aproape așa cum au ieșit din aparat. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să le redimensionez și să le adaug watermark-ul. Și țineți cont că majoritatea sunt realizate la deschiderea maximă a diafragmei. Ceea ce spune multe. Las fotografiile să continue ceea ce am vrut eu să zic. Ne revedem cu alte fotografii! Între timp, eu merg la fotografiat! :- )

Scene spre apus cu Nikon D600

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *