Povestea mea din Redescoperă România

Totul a început în urmă cu aproape o lună când Bobby Voicu m-a anunțat că voi participa la următoarea excursie din Redescoperă România. Pe moment, de fericire, nu am realizat ce înseamnă acest lucru, însă încet, încet mi-am dat seama că avea să fie cea mai interesantă experiență a mea de până acum. Când am aflat că e vorba de Maramureș și de perioada sărbătorilor Pascale am fost și mai fericit știind că avea să petrec Paștele alături de persoane cu adevărat speciale.

Astfel, marți seara (19 aprilie), am pornit către București. La ora 5 am ajuns și deja începeam să număr zecile de minute pe care le mai aveam până urma să mă întâlnesc cu restul echipei #dinRomania. Aproape de 6:30 Adi Mihălțianu, împreună cu Carmen Rusu în mașină, m-au luat de la Casa Presei Libere și am pornit astfel să o ridicăm și pe Ligia Adam.

De aici a început totul. În acest articol nu vă voi spune foarte mult despre obiectivele vizitate. Informații despre ele puteți găsi în articolele din fiecare zi:

În fiecare zi din această excursie am avut de învățat câte ceva, atât de la minunații oameni cu care am călătorit cât și de la oamenii pasionați pe care i-am întâlnit în diverse locuri. Foarte mult m-a impresionat Johann, unul dintre tinerii care lucrează pe Mocăniță. Spunea, trist, că vrea să plece din țară, că vrea să renunțe la tot pentru că statul nu oferă niciun ajutor, niciun sprijin.

E destul de stânjenitor să auzi asta din gura unui tânăr care încă e la facultate. Din păcate acesta e adevărul și am avut ocazia să-l înfruntăm deseori pe traseu. Am văzut deseori locuri în care statul nu s-a implicat deloc, însă anumite persoane au reușit să creeze o adevărată afacere de tip câștig-câștig, atât din partea lor cât și a turiștilor.

Foarte multe persoane m-au întrebat cum a fost în toată excursia, însă răspunsul acestei întrebări e de fapt rezumatul întregii excursii și a tuturor oamenilor cunoscuți. Nu e un răspuns simplu, deloc. Foarte frumos ar fi puțin spus așa că excursia nu ar putea fi rezumată la câteva cuvinte.

Am călătorit în aceste 7 zile în niște locuri foarte frumoase, locuri pe care nu credeam că le voi vedea vreodată. Proiectul Redescoperă România își merită pe deplin numele! În câteva zile ne-am îmbogățit cu toții cunoștințele cu informații despre foarte multe locuri și obiective turistice din nordul țării.

Probabil multe persoane încă aleg să meargă peste hotare pentru a-și petrece vacanța. Acele persoane nu știu ce le oferă țara lor și faptul că unele zone ale României pot fi cu ușurință destinația ideală pentru un concediu perfect.

Pentru mine această excursie a însemnat enorm de mult! Am avut ocazia de a cunoaște oameni minunați pe care îmi doream să îi cunosc de mult, am avut ocazia să văd locuri foarte frumoase, am avut ocazia să învăț foarte multe lucruri, și ai nu mă refer doar la acele informații despre obiective, ci despre viața..în sine.

Rămân astfel cu clasicul a fost frumos, foarte frumos! O impresie mai amplă puteți să vă faceți citind articolele noastre scrise în timpul și după excursie. (fotografii găsiți în articolele sus menționate, iar best-of este disponibil aici)

Vă mulțumesc tuturor!

Redescopera Romania este un proiect Petrom, susţinut de BCRDaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman.

 

8 comments
    1. Mai țin minte! 🙂 A fost foaaarte tare surpriza ta!

      Nu cred, la mine perioada aceasta e extrem de plină. Sfârșitul anului, teze, muuulte fotografii de făcut pentru diverse cataloage… 🙂

  1. frumoasa experienta si extraordinare locuri. Romania chiar merita descoperita. Am urmarit toate posturile tale legate de acest subiect si mi-au placut foarte mult. Fotografiile sunt exceptionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *